Швейцарія анулювала навчальну візу для похресниці Путіна

від svit_admus

Доньці лідера ОПЗЖ Віктора Медведчука, Дар’ї – хрещениці президента Росії Володимира Путіна, анулювали візу для навчання у Женевському університеті.

Про це Медведчук розповів в інтерв’ю проросійському каналу UkrLive, проти якого 28 грудня президент Володимир Зеленський запровадив санкції.

Медведчук розповів, що його донька закінчила школу у Києві, а потім склала іспити до Женевського університету.

“Отримала навчальну візу, все було нормально, і на початку вересня збиралася їхати на заняття. Буквально за два дні до цього їй оголосили про те, що її віза анульована”, – бідкається лідер ОПЗЖ.

Медведчук вважає, що візу його дочки анулювали з політичних мотивів і звинувачує у цьому “західний світ”.

“Так, я виступаю проти зовнішнього управління – зовнішнього управління США та Заходу. І виступатиму”, – додав Медведчук.

За його словами, дочка вступила до іншого вишу та навчається там.

“Зараз приїхала на канікули, і я радий, що вона так спокійно пережила перші удари по ній через політичну діяльність її батька”, – додав Медведчук.

Він також заявив, що неприпустимо вести боротьбу з дітьми та дружинами.

Віктор Медведчук перебуває під санкціями і в Україні, і на Заході.

Зокрема, Сполучені Штати запровадили санкції щодо нього за “підрив безпеки, стабільності та територіальної цілісності України” в березні 2014 року.

Взимку 2021 року санкції щодо Медведчука та його дружини, телеведучої Оксани Марченко запровадила українська рада національної безпеки та оборони (РНБО).

Нагадаємо, Швейцарія не входить до ЄС, але є частиною Шенгенської зони. Через це Україна має безвіз для подорожей і перебування у Швейцарії протягом 90 днів на пів року.

Але для постійного навчання чи роботи потрібна спеціальна віза.

Схожі публікації