СКУ закликав світ заморожувати активи росії

Світовий конґрес українців (СКУ) закликав світові уряди заморожувати російські активи, а також створювати законодавчу базу, яка дозволить оперативно конфіскувати їх.

Про це президент СКУ Павло Ґрод повідомив в ефірі студії 1+1, йдеться на сайті СКУ.

«Ми закликали і продовжуємо закликати світові уряди не лише заморожували російські активи, але також, щоб вони створювати законодавчу базу, яка дозволить одразу ж конфіскувати ці російські активи», – сказав пан Ґрод.

За словами президента СКУ, на сьогодні Канада є єдиною країною, яка прийняла законодавство, що дозволяє заморожувати активи, що ними володіють росіяни. Йдеться про цілу низку заходів, у тому числі дворічну заборону на купівлю житла, а також право на конфіскацію та продаж активів росіян, відповідальних за вторгнення росії в Україну.

«Понад 250 мільйонів доларів російських активів ми бачимо тільки в Канаді, з того, що нам відомо. Тоді як на світовому рівні – це тисячі мільярдів доларів, які росіяни, російські олігархи вкрали у своїх громадян, і ми мусимо  за цими активами слідкувати –  створювати адвокаційний та політичний тиск», – наголосив Павло Ґрод.

В інтерв’ю Павло Ґрод також звернувся із закликом підтримати кампанію CКУ Unite With Ukraine «Зима близько».

«Зима близько – тому ми всім світом збираємо кошти на забезпечення всім необхідним спорядженням  захисників України. Ми нещодавно повернулися з провінції Альберти, яка пожертвувала нам 10 мільйонів доларів на цю кампанію, і ми закликаємо всі провінції та уряди держав підтримувати захисників України та відгукнутися на наш заклик», – сказав пан Ґрод.

В СКУ додали, що 28-30 жовтня їх президент перебуватиме у Вінніпезі,  на Трирічному Конґресі Українців Канади, де зберуться провідники українських канадських організацій та громад. Передбачається також зустріч Павла Ґрода з Прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо.

Як повідомлялося, СКУ закликав Генасамблею ООН створити міжнародний трибунал для росії.

Схожі публікації

Залишити коментар