Олег Блохін увійшов до топ-100 футболістів усіх часів за версією “Four FourTwo”

від Комарі Альберт

Британський журнал FourFourTwo склав список 100 найкращих гравців в історії футболу. Місце в ньому знайшлося знаменитому форварду київського “Динамо” та збірної України Олегу Блохіну.

У представленому рейтингу український футболіст розташувався на 52-му місці.

Цікаво, що двоє інших українських володарів “Золотого м’яча” – Ігор Бєланов та Андрій Шевченко – до списку з топ-100 футболістів в історії не увійшли.

Очолив рейтинг найкращих гравців усіх часів аргентинський нападник Ліонель Мессі. На другому місці – ще один легендарний форвард збірної Аргентини Дієго Марадона. На третій позиції – португальський бомбардир Кріштіану Роналду.

До першої десятки також увійшли: Пеле (Бразилія), Зінедін Зідан (Франція), Йоган Кройф (Нідерланди), Джордж Бест (Англія), Франц Беккенбауер (Німеччина), Ференц Пушкаш (Угорщина) та Роналдо (Бразилія).

Олег Володимирович Блохін (нар. 5 листопада 1952 р., м. Київ) — радянський і український футболіст і тренер з футболу. Найрезультативніший бомбардир радянського футболу — 319 голів у залік Клубу Григорія Федотова.

Лауреат Ювілейної нагороди УЄФА як найвидатніший український футболіст 50-річчя (1954—2003).

Один з найкращих футболістів в історії радянського футболу.

Володар “Золотого м’яча” (1975).

Майстер спорту СРСР міжнародного класу (1972), Заслужений майстер спорту СРСР (1975), Заслужений тренер України (2005).

Семиразовий чемпіон СРСР, двічі володар Кубку Кубків УЄФА. Рекордсмен збірної СРСР з футболу за кількістю проведених за неї ігор і забитих голів. Один з трьох радянських футболістів, який здобував “Золотий м’яч”.

Екстренер низки грецьких клубів, Національної збірної України з футболу та київського “Динамо”.

З серпня 2021 року очолив Комітет національних збірних УАФ.

Схожі публікації

Залишити коментар