У Монако проходить виставка сучасного українського мистецтва Ukrainian Revival

від Стожари

У Королівстві Монако проходить виставка «Ukrainian Revival» («Відродження України»), яка презентує роботи найпопулярніших українських художників.

На виставці представлено шедеври Анатолія Криволапа, Віктора Сидоренка, Назара Білика, Іллі Чичкана, Олега Тістола, Романа Мініна, Зої Скоропаденко й інші. Вона відбуватиметься до 5 серпня.

За словами організаторів події, мета заходу – дати публіці «уявлення про українську культуру через оригінальні метафоричні образи та метафізичні роздуми, що ґрунтуються на українській ментальності та багатовіковій духовній спадщині України».

Проєкт виставки – мультимедійний. Під час відкриття виставки, 21 липня, художник Віктор Сидоренко провів лекцію-бесіду про українське мистецтво та течії його розвитку.

На виставці також представлені роботи молодого покоління українського мистецтва, зокрема – “Час” Олексія Іванюка. Натхненням для художника стали візерунки традиційних український килимів, які він переніс на полотно у мінімалістичній авторській техніці. Робота надає виставці монументальності.

Ілля Чичкан представлений роботою “Червоний квадрат Малевича” з його впізнаваним символом – мавпою, який сьогодні є одним із найпопулярніших образів в NFT індустрії.

Харківський сучасний художник Роман Мінін запропонував монакській публіці свою серію digital робіт про Харків і Донбас “Сни про війну”, яка йому наснилася ще в 2010 році.

Зоя Скоропаденко виставила свої роботи з серії «Молоко» та «Квіти», а також частину серії «Монако», яку вона створила для виставки в Токіо. Скоропаденко,  яка живе впродовж багатьох років в королівстві, залишається українським художником і промоутером українського мистецтва у світі.

Назар Білик, який відомий українській аудиторії своєю скульптурою «Дощ», яку можна побачити на київській Пейзажній алеї, представив в Монако свою роботу «Ємності» з серії «Контрформ».

Також на виставці можна побачити роботи Наталії Корф-Іванюк, Олександри Чікан, Марії Шубіної, Єгора та Микити Зігурів, Макса Кілдерова, Олени Домбровської, Віктора та Андрія Ліповок, Сергя Мельниченка.

Куратором виставки є київська галеристка Тетяна Миронова.

Виставка відбувається у виставковому просторі Національного Комітету з мистецтва Монако за сприяння Comité AIAP Unesco до 5 серпня.

Схожі публікації

Залишити коментар