Українська колядка пролунала в Будапешті

від Комарі Альберт
Українська громада в Угорщині 7 січня, згідно з багаторічною традицією,  відзначила Різдво Христове, взявши участь у святковій літургії в Будапешті.

Про це повідомляється на сторінці Товариства української культури в Угорщині у Фейсбуці.

Як зазначається, цього року Різдвяна літургія для українських греко-католиків пройшла традиційно за підтримки Товариства української культури в Угорщині, у будапештському храмі святого Михаїла.

Молитву провів священик для українців в Угорщині о. Дамян Габорій в супроводі хору «Новус», у виконанні якого наприкінці Служби Божої прозвучали чудові українські колядки, які підхопили всі присутні у церкві.

Для православних українців Божественну Літургію Різдва Христового провів священик Української православної церкви отець Роман Василевич, який на початку листопада з благословіння митрополита Арсенія (Кардамакіса), екзарха Угорщини, Австрії та Середньої Європи, приступив до пастирської діяльності в Угорщині, щоб опікуватися душами вірних Святої Української православної церкви.

Незважаючи на те, що ми не змогли провести запланований флешмоб Україна колядує – колядує Будапешт на Váci utca,…

Опубліковано Nova Hvylja Egyesület Товариство Нова Хвиля Пʼятниця, 8 січня 2021 р.

Різдвяна Літургія пройшла 7 січня ввечері в Будапешті. Після літургії присутні поспілкувалися зі священником, заспівали колядки, а українські господині пригостили всіх традиційною кутею.

А вже вранці того ж дня отець Роман провів Різдвяну Літургію в місті Сентеш в Православній церкві св. Миколая.

Схожі публікації

Залишити коментар