Проект-привітання «Від української діаспори в Норвегії – з любов’ю»

від Комарі Альберт

В багатьох країнах світу українська діаспора завзято готувалася до святкування Дня Незалежності України. Саме до цього свята українці Норвегії створили відеопроєкт – привітання «Від української діаспори в Норвегії – з любов’ю».

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сторінці Українського культурно-освітнього центру в Осло в Фейсбуці.

Проєкт підготовлений за сприяння Посольства України в Норвегії та Українського культурно-освітнього центру в Норвегії.

У відеоролику українці з різних міст королівства поздоровляють Україну зі святом.

Із днем народження Україну в рамках проєкту привітав Надзвичайний і Повноважний Посол в Норвегії Вячеслав Яцюк.

Він нагадав про глибокі історичні зв’язки між Україною та Норвегією ще з часів Київської Русі, яка була найбільш розвиненою державою в Європі того часу, а норвезькі королі та володарі інших європейських країни вважали за честь побратися з київськими князівнами (зокрема, старша донька Ярослава Мудрого Єлизавета (норвезькою Еллісів) була дружиною норвезького короля Гаральда і знаковою постаттю в історії Скандинавії – ред.).

Як зазначив посол, свобода завжди була найвищою цінністю українців. «Ми залишалися вільними на своїй землі. Ми завжди були найкращими воїнами, ми будували і руйнували імперії. Ми давали світові геніїв, неперевершених майстрів, талановитих винахідників, підкорювачів нових висот людства», – зазначив дипломат, додавши, що «ми залишаємось такими – найкращими , непереможними, талановитими».

Він зауважив, що Україна має все для успіху, і якщо кожен з нас цього справді захоче, нашого розквиту не зупинить жодна сила. «Наша національна ідея проста і потужна – успішна Україна, яка створює найкращі можливості для успіху всіх своїх громадян. Нашу крахну і кожного з нас чекає історя успіху», – сказав посол.

Для цього, зауважив Яцюк, треба, зорема, «мобілізувати найкращі якості нашого національного характеру; зрозуміти, що в нашій національній єдності – невичерпне джерело сили для кожного з нас; підтримувати один одного у добрих справах, вчитися новому», вдосконалювати те, що вже вміємо робити, думати, захищати тощо.

Як ми повыдомляли, представники української діаспори країн Прибалтики також підготували відеовітання до Дня Незалежності.

Схожі публікації

Залишити коментар