Т. Снайдер запустив персональний збір на українську систему «Безпечне небо»

від Стожари

Амбасадор UNITED24 Тімоті Снайдер 01.11.2023 запустив персональний збір на систему виявлення повітряних цілей «Безпечне небо».

Про це повідомляється на сайті UNITED24.

«Безпечне небо» — це сучасна українська інноваційна розробка, здатна виявляти повітряні цілі, навіть ті, що летять на малих висотах, а також прогнозувати їх маршрут для подальшої нейтралізації. А ще система використовує штучний інтелект, щоб передбачати, звідки можуть виникнути загрози. Початкова мета — 2 500 сенсорів вартістю 950 000 $.

«Безпечне небо» допомагає виявити як крилаті ракети, так і БПЛА Shahed 136. Під час випробувань в 11 регіонах України система виявила 100% повітряних загроз без жодної помилки. З ефективністю роботи системи Тімоті Снайдер ознайомився особисто під час візиту до України у вересні.

«Торік Росія розпочала масовані удари дронами по цивільній та критичній інфраструктурі з неприхованою метою позбавити українців доступу до базових життєвих потреб. Немає сумніву, що Росія знову завдаватиме ударів. Потрібно бути готовими до зими на рівні всієї країни», — зазначив Снайдер.

За словами віцепрем’єр-міністра з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій, міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, «Безпечне небо» — це новий український продукт, воєнний стартап. Фактично він уже впроваджений у систему ситуаційної обізнаності сил оборони.

«Але, як і будь-якому проєкту на старті, йому потрібна підтримка. Саме тому ми дуже вдячні амбасадору UNITED24, професору Тімоті Снайдеру за готовність відкрити цей збір. У пана Снайдера вже є успішний досвід збору коштів на захист українського неба. Ми віримо, що цей проєкт стане не менш успішним», — сказав Федоров.

Серед амбасадорів UNITED24 — співачка та акторка Барбра Стрейзанд, американські актори Марк Гемілл, Лієв Шрайбер, Міша Коллінз і Марк Стронг, акторки Кетрін Винник та Іванна Сахно, гурт Imagine Dragons, артдиректор Balenciaga Демна, режисер Мішель Азанавічус, астронавт Скотт Келлі, історик Тімоті Снайдер, британський підприємець Річард Бренсон, кантрі-співак Бред Пейслі, британський мандрівник Беар Гріллз, філософ та економіст Френсіс Фукуяма, шеф-кухар Хосе Андрес, нобелівські лауреати Пол Нерс, Едвард Мозер та Мей-Бритт Мозер, видатні українські спортсмени Андрій Шевченко, Еліна Світоліна, Олександр Усик і Олександр Зінченко.

Хто такий Тімоті Снайдер. Американський історик, письменник, дослідник історії Східної Європи, публічний інтелектуал. Є постійним членом Інституту гуманітарних наук у Відні та професором Єльського університету. Володіє українською мовою.

Снайдер досліджує націоналізм, тоталітаризм та Голокост. «Криваві землі: Європа між Гітлером та Сталіним» — монографія, в якій він обґрунтував тезу про те, що нацистський та радянський режими знищили близько 14 млн мешканців на території України, Польщі, Білорусі, країн Балтії та у західних областях Росії.

Схожі публікації

Залишити коментар