Зеленський звернувся до членів парламенту Данії – Фолькетингу

До членів парламенту Данії – Фолькетингу звернувся Президент Володимир Зеленський і, подякував за надану військову допомогу.

Про це 21 серпня повідомили на сайтіі офісу президента.

Глава держави запевнив у тому, що у тому, що Україна вистоїть у боротьбі з російською агресією. Виступ Зеленського кілька разів переривали оплески членів парламенту і гостей.

«Зараз російське зло б’є болем і смертями по українських містах і селах і відкрито говорить, що Україною не обмежиться. Потім після нашої країни вони хочуть понести ці страждання далі у Європу і далі у світ. Я впевнений, що ви чуєте це з Москви. Всі сусіди України під загрозою, якщо Україна не вистоїть», – сказав, зокрема, український президент.

За його словами, в такому разі міжнародне право вже не вдасться реанімувати і кожна з демократій світу може стати мішенню. Однак, наголосив Зеленський, Україна вистоїть.

“Коли Путін віддав наказ про своє вторгнення він вірив лише у довжину колон своєї бронетехніки, у силу вибухів російських ракет, що жорстокість здатна переписати історію континенту. Він вірив у насильство і саме тому він слабший”, – наголосив глава держави.

Зеленський перелічив види озброєнь, які Данія надала Україні. Зазначивши, що Україна проходить шляхом від Javelin до Patriot і F-16.

“Повномасштабне російське зло зараз відходить під ударами тих, кого Росія завжди лише зневажала і зневажаючи помилялась. Але люди зараз не помиляються, коли зневажають її, таку Росію, яка поширює зло, яка хоче насильством підмінити закон”, – заявив пан президент.

Зеленський також висловив подяку Данії за допомогу в процесі відбудови України вже зараз.

Схожі публікації

Залишити коментар