Українці за кордоном можуть отримати замовлений раніше паспорт через дипустанови

Особа, яка перебуває за кордоном та не встигла своєчасно отримати замовлений у підрозділі Державної міграційної служби закордонний паспорт або ID-картку, зможе отримати документи через закордонні дипломатичні установи України.

Про це повідомила пресслужба Міністерства внутрішніх справ.

Як пояснили у МВС, працює механізм пересилання паспортів від одного територіального підрозділу міграційної служби до будь-якого в іншому регіоні України, а також через МЗС до закордонних дипломатичних установ і розміщених за кордоном представництв Центру обслуговування громадян «Паспортний сервіс».

«Щоб отримати за кордоном паспорт, слід звернутися до закордонної дипломатичної установи України з заявою про отримання у країні перебування закордонного паспорта або ID-картки. Заява має бути адресована тому територіальному підрозділу ДМС в Україні, в якому цей документ оформлювався», – зазначають у МВС.

Доставка документа до установи здійснюється засобами дипломатичної пошти та займає від 3 місяців. Водночас отримати його може або сам заявник, або його законний представник (для дітей віком до 16 років).

Схожі публікації

Залишити коментар