Орієнтовно 6,2 мільйона українських біженців перебувають за кордоном – українське мінекономіки

від Стожари

Після початку повномасштабної геноцидної війни росії проти України в лютому 2022 року українці стали масово залишати свої домівки в пошуку безпечного притулку за кордоном. За словами представника Управління верховного комісара ООН у справах біженців у Німеччині Катаріни Лампп, саме російське вторгнення в Україну спровокувало найбільшу хвилю біженців з часів Другої світової війни.

Близько 6,2 мільйона українців під час повномасштабного вторгнення Росії виїхали з країни і наразі перебувають за кордоном. Про це заявила заступниця міністра економіки України Тетяна Бережна, інформує Суспільне

«Якщо говорити про виїзд українців за межі України, то тут цифри дуже різні. Ми отримуємо дані і від Верховного комісара ООН у справах біженців, і від Євростату, що веде облік українців, які стали на тимчасовий облік у країнах Європейського Союзу. У Міністерстві економіки ми приходимо до висновку, що зараз за межами України перебуває близько 6,2 мільйона осіб, які виїхали з моменту повномасштабного вторгнення», — зазначила Бережна.

Тетяна Бережна також зауважила, що нині України стикається з високим рівнем як зовнішньої, так і внутрішньої міграції. За словами заступниці міністра, в Україні станом на зараз понад 5 мільйонів зареєстрованих внутрішньо переміщених осіб, однак при цьому не всі громадяни, які були вимушені залишити свої домівки, реєструються як ВПО.

Раніше у Міжнародній організацією з міграції заявили, що 4,8 мільйона громадян України, які через повномасштабне вторгнення змушені були переїхати, вже повернулися до своїх звичних місць проживання. Зокрема 20% із них — з-за кордону.

Схожі публікації

Залишити коментар