Комітет Конгресу депутатів Іспанії підтримав резолюцію про визнання Голодомору геноцидом українського народу

від Стожари

Визнання Голодомору геноцидом українського народу дає можливість належним чином вшанувати пам’ять мільйонів українців, які загинули внаслідок цієї жахливої трагедії. Це дає їхнім нащадкам можливість зцілитися та гідно вшанувати пам’ять своїх предків.

Важливо зазначити, що визнання глобальною спільнотою Голодомору геноцидом не лише визнає жахливість злочинів, скоєних проти українського народу, але й дає змогу зробити кроки, щоб подібне не повторилося в майбутньому. Це питання не лише історичної справедливості, але й важливий крок до запобігання геноциду та інших злочинів проти людяності.

Комітет у закордонних справах Конгресу депутатів Іспанії підтримав резолюцію про визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу, а також закликав уряд підтримувати Україну у війні з Росією.

Під час голосування 29 членів парламентського комітету підтримали резолюцію, проти проголосували чотири, ще один – утримався. У резолюції, представленій депутатом від ультраправої партії Vox, професором Карлосом Флоресом, йдеться про спланований сталінським режимом голод 1930-х років у тодішній Радянській Україні.

Комітет Конгресу депутатів Іспанії підтримав резолюцію про визнання Голодомору геноцидом українського народу

Резолюція закликає уряд Іспанії визнати Голодомор в Україні 1932-1933 років актом геноциду та публічно вшанувати пам’ять його жертв. Водночас там наголосили «продовжувати рішуче підтримувати в межах ЄС економічну, гуманітарну та військову допомогу Україні для захисту її демократії та територіальної цілісності від авторитарного російського режиму».

Принагідно зазначимо, що до країн і організацій, які визнали Голодомор геноцидом українського народу, також належать: Італія, Нідерланди, Люксембург, Велика Британія, Словенія, Франція, Австралія, Бельгія, Білорусь, Болгарія, Бразилія, Ватикан, Грузія, Еквадор, Естонія, Ірландія, Італія, Канада, Колумбія, Латвія, Литва, Мексика, Молдова, Німеччина, Парагвай, Перу, Польща, Португалія, Румунія, США, Угорщина, Чехія, Ісландія, Хорватія, Словаччина, Уельс, Європарламент та Балтійська Асамблея.

Схожі публікації

Залишити коментар