ЄС і ПРООН складають карту шкоди Україні від російської агресії

від Стожари

Європейський Союз (ЄС) та Програма розвитку ООН (ПРООН) в Україні спільно розробили інтерактивну онлайн-платформу для картографування збитків від війни, яка класифікує зруйновані об’єкти за типом і ступенем.

Зараз цей проект пілотується у 20 громадах Дніпропетровської, Донецької, Харківської, Херсонської, Миколаївської та Сумської областей. Нововведена платформа являє собою зручний геопортал, який містить каталог об’єктів, систему класифікації для оцінки збитків, детальні адресні плани. Ця інформація має вирішальне значення для точного розрахунку збитків і залучення істотних інвестицій для відновлення.

Інтерактивна платформа надає життєво важливий інструмент для точної оцінки та документування збитків, завданих російською війною”, – сказав Мартін Шредер, керівник відділу місцевого та людського розвитку Представництва ЄС в Україні. “Завдяки цьому інноваційному ресурсу ми прагнемо надати місцевим громадам можливість планувати та залучати інвестиції для відновлення”, повідомляється на сайті EU NEIGHBOURS east

Схожі публікації

Залишити коментар