Санкції проти ядерної галузі рф мають бути посилені, розраховуємо, що Японія допоможе в цьому питанні, – Д. Шмигаль

від Стожари

Світовій спільноті необхідно інтенсивніше запроваджувати додаткові санкції проти терористичної Росії у зв’язку з її війною проти України та ядерним шантажем на захоплених об’єктах українського мирного атому, зокрема Запорізької АЕС.

На полях Конференції з відновлення України у Лондоні Прем’єр-міністр Денис Шмигаль 22.06.2023 зустрівся з головою МЗС Японії Йошімаса Хаяші. Сторони обговорили швидку відбудову нашої держави й, зокрема, пріоритет гуманітарного розмінування. Також на зустрічі йшлося про ядерну безпеку та необхідність посилення санкційних заходів проти ядерної галузі росії.

Страшний теракт російських військ на Каховській ГЕС — це одна з найбільших екологічних катастроф у Європі. У цьому контексті особливо важливою є також тема ядерної безпеки та ситуація на Запорізькій АЕС. росія перетворила станцію на військовий об’єкт, що загрожує не лише Україні, але й усьому світу. У відповідь маємо посилити санкції проти ядерної галузі рф, і ми розраховуємо, що Японія допоможе в цьому питанні”, – наголосив Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр подякував японському колезі за фінансову підтримку України й активну участь у засіданнях Мультидонорської координаційної платформи, повідомляється на сайті Урядового порталу

Схожі публікації

Залишити коментар