Українські урядовці та представники ОАЕ обговорили подальшу гуманітарну й фінансову підтримку України

від Стожари

Чи не щотижня можна знайти інформацію про різноманітні пакети допомоги Україні від країн з різних куточків світу. Цивілізований світ усвідомлює, що Україна захищається і бореться з державно-терористичним утворенням “російська федерація”.

Під час зустрічі 11.06.2023 Першого віцепрем’єр-міністра України – Міністра економіки Юлії Свириденко з Міністром з питань зміни клімату і навколишнього середовища, Головою офісу з міжнародних справ при Президентові Об’єднаних Арабських Еміратів Маріам Альмхейрі обговорювалася фінансова, гуманітарна підтримка України, інвестиції у відновлення та питання двосторонньої співпраці, повідомили в українському міністерстві економіки.

росія продовжує тероризувати мирне українське населення, атакуючи критичну інфраструктуру та житлові райони, що призводить до численних жертв та руйнувань. Загинули тисячі мирних жителів, багато поранено, пошкоджено або зруйновано майже 100 тисяч об’єктів цивільної інфраструктури. Кілька днів тому російські війська підірвали Каховську гідроелектростанцію і спричинили одну з найбільших техногенних катастроф у Європі за останні десятиліття. В результаті чергового злочину рф підтоплені 80 населених пунктів, знищено частину флори та фауни Херсонщини, кілька мільйонів людей можуть залишитися без питної води, під загрозою продовольча безпека та інші катастрофічні наслідки. Подолати їх Україна зможе лише за підтримки міжнародних партнерів”, – зазначила Юлія Свириденко.

Міністр економіки подякувала Уряду ОАЕ та особисто Маріам Альмхейрі за надану раніше гуманітарну й фінансову підтримку України та висловила сподівання на схвальний розгляд нагальних гуманітарних потреб для мирного населення в зоні затоплення та фінансової допомоги для подолання гуманітарних наслідків катастрофи на Каховській ГЕС. З часу повномасштабного вторгнення росії, ОАЕ надіслали Україні понад 230 тонн гуманітарної допомоги (ліки, медичне обладнання, продукти харчування) та 4 карети швидкої допомоги. У квітні цього року Емірати перерахували 4 млн дол. США на будівництво в Україні 10 дитячих будинків сімейного типу. Для підтримки України в подоланні енергетичної кризи, спричиненої діями агресора, ОАЕ поставили в Україну 2500 генераторів в рамках гуманітарної допомоги на 100 млн доларів США, наданої керівництвом ОАЕ.

В ході зустрічі також обговорювались питання відбудови України, до якої українська сторона запросила долучитись фонди та компанії ОАЕ, а також посилення торгової співпраці між країнами. Зокрема на зустрічі були також присутні представники суверенного фонду ОАЕ, ADQ, які володіють активами в таких індустріях як залізничний та авіаційний транспорт, портова логістика, сільське господарство повного циклу, медицина та фармацевтичне виробництво, енергетика та інноваційні технології. Під час зустрічі вдалося презентувати стратегічне бачення української сторони у трансформації економіки нашої держави, що отримало надзвичайно схвальні відгуки арабських партнерів.

В результаті було домовлено про започаткування процесу аналізу інвестиційних можливостей в Україні, до яких делегація з ОАЕ проявила неабиякий інтерес.

Схожі публікації

Залишити коментар