Український фільм «Будинок зі скалок» номінували на Oscar

Документальний фільм «Будинок зі скалок» виробництва України, Данії, Швеції та Фінляндії потрапив до списку номінантів на «Оскар» у категорії «Найкращий документальний художній фільм».

Про це повідомили на сайті премії.

«Будинок зі скалок» став першим українським фільмом та фільмом про Україну, номінованим на премію Американської кіноакадемії.

«Фільм “Будинок зі скалок” пройшов в номінацію на Оскар та опинився в п’ятірці найкращих фільмів світу! Я так щасливий за Україну! Так радий, що в цей час саме фільм з України пройшла в номінацію! Я дуже радий за героїв фільму, які поділились цією історією зі світом. Це і Коля, Єва, Аліна, Саша, Влад та інші. А також найкращих виховательок притулку – Маргарита Бурлуцька та Ольга Тронова», – відреагував на новину другий режисер Асад Сафаров.

«Будинок зі скалок» – це фільм дансько-українсько-шведського виробництва. Стрічка розповідає, як на тлі війни на сході України невелика група вольових соціальних працівників і працівниць невтомно працює в дитбудинку поблизу лінії фронту та створює необхідний для життя дітей безпечний простір, поки державні органи й суди вирішують подальшу долю дитини та її сім’ї.

Режисер – Сімон Леренг Вільмонт, лінійний продюсер і другий режисер – Асад Сафаров. Продюсери фільму – Моніка Геллстрьом (Final Cut for Real, Данія), Тобіас Янсон (STORY, Швеція), Самі Янукайнен (Donkey Hotel, Фінляндія), Дар’я Бассель та Віка Хоменко (Moon Man, Україна).

Як повідомлялося, документальний фільм Шона Пенна про вторгнення рф в Україну покажуть на Берлінале.

Схожі публікації

Залишити коментар