Росія є головною загрозою безпеці ЄС – Подоляк

від Стожари

Нинішня путінська Росія інвестує у розкол західних країн та є ключовою загрозою безпеці ЄС.

Про це написав радник голови Офісу президента Михайло Подоляк у Twitter.

За його словами, цьому свідчать посилки з вибухівкою, знайдені в Іспанії, вбивство головного критика голови Чечні Рамзана Кадирова Тумсо Абдурахманова та держпереворот у Німеччині.

«Вбивство критика у Швеції, спроба держперевороту в Німеччині, посилки з вибухівкою в Іспанії – росія завжди інвестує у розкол, поляризацію та дестабілізацію. Тролі в інтернеті, ультраправі/ліві на вулиці, вибухівка – це лише інструменти. Путінська рф – ключова загроза безпеці ЄС», – вважає він.

Нагадаємо, сьогодні вранці стало відомо, що у Німеччині викрили підготовку держперевороту. Внаслідок масштабних обшуків по всій країні затримано 25 осіб, серед яких громадянка РФ. Загалом у справі фігурує 52 підозрювані.  

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, звідки надходять пакунки з погрозами українським дипломатам. За його словами, у 15 країнах світу посольства отримали вже 31 підозрілий пакет.

А минулими вихідними ЗМІ повідомили про вбивство чеченського блогера у Швеції. Тумсо Абдурахманов був відомий критикою на адресу глави Чечні Рамзана Кадирова. Раніше на нього вже робили замах.

Схожі публікації