В Україні започаткували видавництво електронних книг українською мовою

від Комарі Альберт

В Україні створили видавництво виключно електронних книг “Olean”, щоби популяризувати україномовні видання за кордоном. Про це повідомили співзасновниці цієї ініціативи Олена Новіцька та Анна Свиридюк.

“Сьогодні збільшується частка україномовного контенту на YouTube, спостерігається тенденція на скасування всього російського. І ми вирішили долучитися до цього культурного фронту і створювати книжки українською мовою. Вважаємо, що книжок українською має бути більше і для цього ми й розпочали свою справу”, – зазначили співзасновниці. 

Сайт видавництва запустився у липні, тому поки що готових книжок немає, зізнаються дівчата. Проте, до кінця року команда видавництва має намір випустити щонайменше п’ять книг.

“Зокрема, ми спеціалізуємось на виданні е-новинок бізнес-літератури, політично-соціальних та історичних книг. Такі книги приносять максимальну користь читачам, а отримані знання можна відразу застосувати на практиці – у професійній діяльності чи в організації свого життя”, – розповідають в “Olean”.

Крім того, команда видавництва планує досліджувати книжкові ринки Іспанії, Франції, Мексики, Китаю.

“Ми помітили, що на українському ринку переважають переклади ділової літератури з англійської мови, а от іспанські, мексиканські, польські, французькі, китайські автори, на нашу думку, несправедливо обділені увагою”, – відзначають у видавництві.

За словами співзасновниці і головної редакторки видавництва Олена Новіцької, яка володіє сімома мовами, вона особисто веде перемовини з авторами різних країн, аби відкрити для українського читача нові імена. Наразі тривають переговори з кількома польськими та мексиканським авторами.

Рішення запустити видавництво виключно електронних книг Новіцька та Свиридюк пояснюють тим, що:

  • по-перше, це дешевше, ніж друк паперових книг;
  • по-друге, електронний формат дозволить зробити українськомовні видання доступнішими за кордоном.

“У час, коли кожен українець стає воїном у своїй царині, ми вирішили долучитись до розвитку саме такого українського книговидання”, – наголошують ініціаторки проєкту.

Схожі публікації

Залишити коментар