“Українські голоси”: активісти у Тайвані заснували медіа про Україну

від Стожари

Група українських студентів і дослідників у Тайвані заснувала медіаплатформу про Україну.

Ідея проєкту “Ukrainian Voices” – доносити українські новини для місцевого населення через історичний та культурний контексти.

Після нападу російської армії на Україну в лютому цього року група українських молодих людей відчула, що тайванський народ недостатньо знає про Україну, і вирішила представити її англійською та китайською мовами.

Ініціатором ідеї виступив 27-річний корейський українець Олександр Шин. Він приїхав до Тайваню в жовтні 2021 року і зараз навчається на програмі MBA в одному з універс

Активісти повідомляють, що ця платформа покликана зблизити народи України та Тайваню та допомогти тайванцям відкрити для себе Україну, познайомити з її історією та сьогоденням.
Одна із засновниць “Українські голоси” Мар'яна Савченко додала, що Росія веде гібридну війну проти України, а агресія відбувається не лише на передовій бойових дій, а й в інформаційному полі. 

Ма Лі Япін, який зараз займається лінгвістичними дослідженнями в Академії наук Китаю, підкреслив, що питання української ідентичності тепер мають пояснювати світові українці своїми поглядами більше, ніж будь-коли в минулому.

Схожі публікації

Залишити коментар