У Варшаві відкрили виставку «За нашу і вашу свободу»

від Стожари

Російські танки все ж таки дійшли до Варшави. Сьогодні у столиці Польщі відкрилася незвичайна виставка, на якій представлені зразки російської військової техніки, знищеної під час бойових дій в Україні.

Це перша виставка за межами України російської військової техніки, знищеної або захопленої в України під час відсічі збройної агресії Росії.

На виставці представлено основний бойовий танк російської армії – Т72Б (знищений в Україні під час бою 31 березня 2022 року біля с. Дмитрівка Бучанського району, у передмісті Києва), 152-мм САУ «Мста-С» (ушкоджена артилерією ЗСУ на Сумщині; в артилерійських дуелях з цією САУ беруть участь, зокрема, польські САУ «Краб»), – повідомляє Міністерство оборони України.

Також можна побачити зразки снарядів реактивних систем залпового вогню «Ураган» та «Смерч» (руйнівна невибіркова зброя, яка використовується російською окупаційною армією для атак на мирні українські міста та цивільні об’єкти, що є воєнним злочином).

Експозицію можна оглянути на Замковій площі у Варшаві.

Організаторами виставки є Міністерство оборони України та Канцелярія прем’єр-міністра Республіки Польща. У церемонії відкриття взяли участь заступниця Міністра оборони України Ганна Маляр, керівник Канцелярії Прем’єр-міністра Республіки Польща – міністр Міхал Дворчик, державний секретар Міністерства національного оборони Республіки Польща Войцех Скуркевич, тимчасовий повірений у справах України в Республіці Польща Олег Куць.

Схожі публікації

Залишити коментар