СКУ закликала генсека НАТО посилити підтримку України

від Стожари

Напередодні саміту НАТО, що відбудеться 28-30 червня 2022 року в Мадриді, Іспанія, Світовий Конґрес Українців (СКУ) звернувся до Генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга із закликом до Альянсу суттєво посилити повномасштабну та всебічну військову підтримку України.

Про це йдеться на сайті СКУ.

Так, президент СКУ Павло Ґрод закликав Альянс посилити підтримку України, зокрема:

  • Негайно доставити в Україну сучасне далекобійне та важке озброєння та відповідні боєприпаси стандарту НАТО, оскільки Україна більше не може покладатися на зброю радянських часів. Збройним силам України потрібна комплексна програма переходу від радянської зброї до зброї стандарту НАТО;
  • Створити військово-морську місію НАТО в Чорному морі для захисту та конвою українських вантажних суден, у тому числі тих, що перевозять продовольство. Забезпечити безперебійний торговий  рух морем, що зменшить наслідки глобальної продовольчої кризи, яка сталася в результаті вторгнення росії та блокади українських портів у Чорному морі.

«Ми впевнені, що народ України переможе та визволить свою країну від російських загарбників. Питання лише в тому, коли і якою ціною. НАТО має допомогти Україні, зрівнявши умови, оскільки українські Збройні Сили значно поступаються у кількості озброєння. Негайні та рішучі дії НАТО мають вирішальне значення для запобігання подальшого кровопролиття!», – йдеться в офіційному листі.

Водночас Павло Ґрод від імені багатомільйонної української діаспори подякував НАТО та пану Столтенбергу особисто за значущу підтримку України у протидії всебічній агресії Росії та її зусиллям підірвати наявний міжнародний порядок.

«Після нещодавнього візиту до Києва, я з впевненістю можу сказати, що всі зусилля НАТО мають надпотужне значення у підтримці народу України», – наголосив він.

Схожі публікації

Залишити коментар