Українці Німеччини обурені забороною української символіки на заходах 8-9 травня в Берліні

від svit_admus

Українська громада у Берліні отримала дозвіл від місцевої влади на проведення акції з вшанування жертв Другої світової війни, в якій загинули мільйони українців. Очікувалося, що віддати шану загиблим у Берліні зберуться близько 20 тисяч українців, проведення демонстрації не планувалося.

Але ввечері 6 травня поліція Берліна надіслала організаторам документ, в якому вказано про заборону використання будь-якої символіки України під час відвідування пам’яток Другої світової війни.

Посол України в Німеччині Андрій Мельник також висловив своє обурення, щодо заборони української символіки на заходах 8-9 травня в Берліні.

“Ми шоковані тим, що берлінська поліція заборонила носити прапори, пов’язані з Україною, 8 та 9 травня”, – сказав Мельник.

“Це ляпас Україні і ляпас українському народу”, – продовжив посол.

“У столиці заборонено публічне носіння українського прапора, як і російського, під яким день і ніч здійснюються найгірші воєнні злочини проти мирного українського населення та десятків тисяч українців, жінок і дітей, холоднокровно вбитих, це величезний скандал. Це не лише свідчить про відсутність такту, але й про катастрофічне політичне рішення” – наголосив Мельник.

За його словами, на такому тлі всі запевнення в солідарності з атакованою Україною – лише пусті фрази.

Як зазначив посол, можна зрозуміти зусилля поліції щодо забезпечення безпеки, але той факт, що жертву і злочинців прирівнюють, “просто обурює”.

Мельник закликав мера Берліна Франціску Гіффі та сенатора внутрішніх справ Іріс Шпрангер “негайно скасувати це сумнівне рішення”.

Схожі публікації

Залишити коментар