Оголошено переможців Kyiv Tech Hub 2021

від Стожари

20 стартапів з України змагалися за загальний призовий фонд 50 000 злотих

Київ, 1 грудня 2021 р. – У п’ятій щорічній конференції Kyiv Tech Hub, організованої в рамках проєкту Polish-Ukrainian Startup Bridge (PUSB), перше місце та приз у розмірі 30 000 злотих отримав проєкт Elai.io. Це AI-рішення, за допомогою якого можна створити відео-презентацію зі спікером, який промовлятиме написаний користувачем текст. Друге та третє місце посіли Knopka та Atmosphere відповідно. Кожен з них отримав по 10 тис. злотих на подальший розвиток своєї бізнес-ідеї. Загалом у боротьбі за перемогу зіткнулися 20 стартапів з України.

Про це Порталу української діаспори “Стожари” повідомили організатори.

Як зазначається, Kyiv Tech Hub – це підсумкова конференція, організована в рамках проєкту Polish-Ukrainian Startup Bridge, що реалізується фундацією «Фонд Cпівпраці» спільно з Міністерством Фондів та Регіональної Політики Польщі. Метою проєкту є визначення найкращих бізнес-ідей під час регіональних зустрічей в різних містах на території України, проведення акселерації з відібраними проєктами та забезпечення найкращим з них прямого контакту з представниками польських інвестиційних фондів.

«Цього року до участі у проєкті подали заявки майже 100 стартапів з України, 30 з яких увійшли до програми акселерації. 20 найкращих вийшли у фінал Kyiv Tech Hub 2021. Усі вони постали перед журі, до складу якого ввійшли представники польських венчурних фондів та Варшавської фондової біржі. Під час конкурсу проєкти оцінювали з точки зору бізнес-потенціалу, інноваційних рішень, командних компетенцій та якості самої презентації. Загальний призовий фонд склав 50 тис. злотих», – розповідає Кшиштоф Гроховський, провідний експерт та автор проєкту PUSB.

У перший день конференції свої рішення представили: Activechat, Agrotop, AID, Atmosphere, AutoBI, Bumpy, Camtouch, Dandex, Elai.io, Finmap, Fruittorg, GreenBin, JobTailor, Knopka, mbakids.online, Measurme, Muscreators, Noty.ai, Pleso і WOD Insight.

Цьогорічні переможці

Кожен стартап мав час, щоб представити рішення, за яким слідувала низка запитань. Журі вирішило, що головним переможцем конкурсу стане проєкт Elai.io. Веб-сервіс, який за допомогою штучного інтелекту дозволяє швидко генерувати відеопрезентації з людиною в кадрі з тексту. Стартап отримав грошову винагороду в розмірі 30 000 злотих.

Друге місце посів стартап Knopka – система автоматизації медичної допомоги для медичних закладів та стаціонарів, яка контролює, що пацієнтові нададуть допомогу за три хвилини. У свою чергу, третє місце зайняв стартап Atmosphere – система прогнозує та аналізує погоду за допомогою штучного інтелекту.

«Цьогорічний набір, як за кількістю заявок, так і за їх якістю, перевершив наші очікування. 30 найкращих стартапів мали змогу доопрацювати свою ідею разом із нашими менторами. Загалом було проведено майже 150 зустрічей, під час яких команди могли вдосконалити, серед іншого, свою бізнес-модель, стратегію виходу на ринок, чи питання захисту інтелектуальної власності. Для багатьох із них менторські сесії стали важливою віхою та завершилися суттєвим покращенням у вищезгаданих сферах», – підкреслив Лукаш Вавак, керівник проєкту PUSB.

Зустрічі з інвесторами

Окрім конкурсу стартапи, які взяли участь у проєкті PUSB, могли нав’язати контакти з польськими венчурними фондами. Серед них були представники Simpact VC, SpeedUp Venture Capital Group, VC Link, Shape VC, SMOK Ventures, ABAN fund, YouNick Mint, Inovo Venture Partners, AgriTech Hub і StarFinder Capital Fund. Цього року відбулося понад 60 індивідуальних онлайн- та офлайн-зустрічей.

До кінця року PUSB планує реалізувати дослідження про потреби українських стартапів. З одного боку, це сприятиме просуванню українських проєктів у Польщі та Україні, а з іншого – глибшій дискусії щодо покращення умов функціонування стартап-індустрії у цій частині Європи. Основним партнером є Український фонд стартапів. Публікація дослідження запланована на початок наступного року.

Головною метою проекту Polish-Ukrainian Startup Bridge є розширення знань молодих українських підприємців та викладачів про моделі комерціалізації бізнес-ідей у ​​Польщі та можливостей отримання фінансування таких проектів суб’єктами господарювання з польського ринку капіталу, включаючи венчурний капітал / фонди прямих інвестицій.

Polish-Ukrainian Startup Bridge реалізується Фондом Cпівпраці та Міністерством Фондів та Регіональної Політики та фінансується програмою Польської допомоги Міністерства закордонних справ Республіки Польща.

Схожі публікації