КРЦ розгортає Міжнародну місію зі спостереження за повторними та проміжними виборами в Україні

від Стожари

Організація закордонних українців та друзів України “Міжнародна неурядова організація Координаційний ресурсний центр” заявила про готовність направити добровольців до офіційного спостереження за повторними і проміжними місцевими виборами та проміжними виборами народних депутатів України в одномандатному виборчому окрузі № 50 та № 87.

Про це Порталу української діаспори “Стожари” повідомили в Міжнародній неурядовій організації “Координаційний ресурсний центр” (КРЦ).

“8 лютого 2021 організація закордонних українців та друзів України “Міжнародна неурядова організація Координаційний ресурсний центр” (КРЦ) заявила про готовність направити добровольців до офіційного спостереження за повторними і проміжними місцевими виборами та проміжними виборами народних депутатів України в одномандатному виборчому окрузі № 50 та № 87”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, місія КРЦ спостерігає за підготовкою до виборчого процесу, здійснюватиме моніторинґ і надаватиме оцінку повторним і проміжним місцевим виборам, проміжним виборам народних депутатів України. Запрошуємо приєднатися до Місії КРЦ.

Організатори закликають добровольців записуватися до роботи місії. Термін подання заявок для офіційних спостерігачів є 10 лютого або 10 березня 2021.

КРЦ також приймає звернення від осіб, які 14, 21 лютого, 07, 14 і 28 березня 2021 року прибудуть в Україну та бажають вести спостереження за ходом виборчого процесу; тимчасово або постійно проживають в Україні та готові приєднатися до КРЦ Місії; готові моніторити висвітлювання ходу виборчого процесу в приватних соцмережах та ЗМІ.

Місія проходитиме в межах проєкту “КРЦ – корпус спостерігачів на виборах”.

“Запрошуємо всіх приєднатися до Міжнародної місії КРЦ та допомогти добровольцям із спостереження за повторними виборами в Україні. Наша діяльність в Україні проходить в межах проєкту КРЦ – корпус спостерігачів на виборах”, – додає Голова міжнародної місії КРЦ.

Для того, щоб стати офіційним спостерігачем акредитованим ЦВК України, організатори просять заповнити відповідну анкету.

У КРЦ також звертають увагу на Виборчий кодекс України, зокрема на статтю 58 Офіційні спостерігачі, де зазначено, що офіційним спостерігачем не може бути особа, яка є громадянином (підданим) держави, визнаної Верховною Радою України державою-агресором або державою-окупантом.

Схожі публікації