Голодомор 1932−1933 років — в Україні зібрали 3,4 млн на Музей Голодомору

від Стожари

Фандрейзингова платформа “Зерна Правди” – zernapravdy.org, яка стартувала напередодні Дня пам’яті жертв Голодомору, зібрала за вихідні 1843 пожертви на загальну сумму 3 427 278 тис грн.

Про це Порталу української діаспори “Стожари”повідомила Єлизавета Заремба, менеджерка агенції Postmen.

Як повідомляється, за словами засновника агенції Postmen Ярослава Ведмідя, географія пожертв настільки красномовна, що знімає всі питання щодо того чий Крим і Донбас.

“Серед перших донорів платформи українці всіх регіонів і зі всіх кінців світу. Вражає активність Європи, США і Канади, не менше ніж окремі перекази з Росії”, – зазначив Ярослав Ведмідь.

Кожна пожертва на платформі відновлює пам’ять про одну жертву Голодомору. Користувачі активно діляться відновленими зернами в соціальних мережах. Метеоролог Наталія Діденко: “Напередодні Дня пам‘яті загиблих у Голодомор я зробила внесок у майбутній Музей Голодомору і проросла зернинка – людина, яка тоді померла.

І мені з‘явилася на екрані жертва Голодомору – Гамалій Йовдоха Микатовна, 35 років, с. Поділля, Київська область. Знаєте, найбільше якось доходить, коли ти бачиш за фактами і цифрами реальну людину, це дуже вдаряє, якщо чесно. А на наступний день під постом з‘явився коментар від абсолютно незнайомої мені людини Max Etenko: “Пані Наталко… Йовдоха була рідною сестрою моєї прапрабабусі Домахи. Їй пережити голодомор вдалося. Я невимовно Вам дякую…”, – пише на свої сторінці в Facebook Наталія Діденко.

Як повідомлялося раніше, Фонд Музею Голодомору та рекламна агенція Postmen створили краудфандингову платформу “Зерна правди”, яка має на меті згадати і відродити пам’ять про кожного загиблого під час Голодомору-геноциду 1932-1933 років. Проєкт ставить за мету зібрати кошти на будівництво ІІ черги Національного музею Голодомору-геноциду, об’єднавши зусилля держави, великих донорів, середнього бізнесу та індивідуальних благодійників в Україні та за її межами.

Фандрейзингова мета проекту “Зерна Правди” – зібрати найбільшу в історії України суму у 60 мільйонів доларів США, які доповнять державні інвестиції в спорудження Музею і дозволять створити в Україні експозицію і комплекс світового рівня.

Міжнародний благодійний Фонд розвитку Меморіалу жертв Голодомору – благодійна організація, створена для залучення українських та іноземних благодійників до створення і втілення основної експозиції музею.

Національний музей Голодомору-геноциду — національний музей в Києві, розташований на Печерську і присвячений злочину Голодомору-геноциду в Україні.

Рекламна агенція Postmen – провідна рекламна агенція України, відома своїми проектами в сфері маркетингу, культури, благодійних фондів та музеїв. 

Схожі публікації

Залишити коментар