Українським біженцям в Чехії: Як не втратити право на тимчасовий захист

Для продовження тимчасового захисту в країні українським біженцям потрібно зареєструватися онлайн та обов’язково з’явитися до відділення Департаменту з питань притулку й міграційної політики (OAMP), яке особа обрала під час реєстрації на отримання тимчасового захисту (візової наклейки), до 30 вересня.

Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець посилаючись на повідомлення Міністерства внутрішніх справ Чехії.

За словами Лубінця, після початку повномасштабної війни, понад 360 тис. громадян України знайшли прихисток у Чехії й отримали право оформлювати тимчасовий захист.

“Якщо цього не зробити, термін дії тимчасового захисту закінчиться. І буде втрачена можливість отримати гуманітарну допомогу, допомогу з житлом, доступ до ринку праці та медичного страхування”, – зауважив Лубінець.

Він додав, що на офіційному веб-порталі для іноземців, які проживають або хочуть жити в Чеській Республіці, є відповіді на найпоширеніші запитання, що стосуються отримання тимчасового захисту в цій країні. 

Зареєструватися онлайн можна за посиланням. 

Схожі публікації

Залишити коментар