Стартував подкаст «Діаспора. Культура» про найцікавіші факти із життя й творчості видатних українських діаспорян

від Стожари

Про найцікавіші факти із життя й творчості видатних українських діаспорян відтепер можна слухати в подкасті «Діаспора. Культура», спільному проєкті «Радіо ПЕРШЕ» і Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» (МІОК).

Так, перший епізод програми доступний у мережі від 9 серпня. Надалі на основних стримінгових платформах (як-от: YouTube, Spotify, Google Podcasts, Apple Podcasts, SoundCloud, Castbox та ін.) щосереди з’являтиметься новий випуск.

Дебютна передача присвячена знаменитій українській співачці зі США Квітці Цісик. Відомо, що її унікальний вокал і два альбоми української музики, виданих власним коштом, увійшли до безцінної культурної спадщини світового українства.  

Як артистці вдалося зберегти і виплекати свою українськість за океаном? Яким був її шлях в організації «Пласт»? За яку пісню співачку номінували на престижну премію «Ґреммі»? На ці та інші запитання слухайте відповіді в подкасті.

Ведучі проєкту Назар Данчишин, науковий співробітник МІОКу, к.філол.н., і Романія Строцька, філологиня МІОКу, не приховують позитивних емоцій від роботи над першим сезоном у студії «Радіо ПЕРШЕ». «Сподіваюся, проєкт стане в пригоді нашому великому українському морю, зокрема в утвердженні національної самобутности й подальшому пізнанні своєї культури. Буде він, маю надію, корисним і чужоземцям, які з повагою та симпатією зацікавилися Україною», – зазначає Назар Данчишин.  

Водночас трансляцію першого сезону здійснює у своєму етері «Радіо ПЕРШЕ» (88,2 ФМ, Львів). Слухати подкаст можна від понеділка до четверга о 16:10 (31 липня-10 серпня).

Зазначимо, проєкт реалізується з ініціативи Ірини Ключковської, директорки МІОКу, почесної професорки Львівської політехніки, та за підтримки й усебічного сприяння Ярини Капітан, програмної директорки «Радіо ПЕРШЕ».

Деталі ТУТ

Схожі публікації

Залишити коментар