Хорватія пропонує лікувати поранених воїнів з України

від Стожари

Хорватія планує прийняти поранених українських військових, заявив міністр у справах ветеранів Томо Медвед 31.03.2023 під час візиту до Києва.

Міністр Т. Медвед зустрівся з українськими владними очільниками й після зустрічі повідомив ЗМІ, що Хорватія запропонувала прийняти українських військових на лікування та реабілітацію.

Хорватські лікарні готові надавати допомогу у лікуванні важкопоранених українських воїнів, адже вони мають великий досвід та потужності: «Це, зокрема, сучасна та обладнана всім необхідним лікарня Дубрава у Загребі».

Зараз у Хорватії є два спеціалізовані реабілітаційні центри для ветеранів війни за незалежність 1991-1995 років, і планується відкрити ще два. “Ми очікуємо, що Україна підготує першу партію з 20 поранених бійців, які будуть відправлені на лікування в лікарні Хорватії. І після одужання вони будуть включені в реабілітаційну програму в наших ветеранських центрах”, – сказав Медведь.

Наша підтримка України триватиме – політична, фінансова, гуманітарна чи військова”, – стверджують представники влади Хорватії.

Нагадаємо, Хорватія приймала на оздоровлення дітей із сімей захисників України.

Схожі публікації

Залишити коментар