Астронавт та амбасадор United24 Скотт Келлі відвідав Україну

від Стожари

Американський астронавт та амбасадор фандрайзингової платформи United24 Скотт Келлі відвідав Ірпінь Київської області та дитячу лікарню “Охматдит” у Києві.

“Прибув до Києва сьогодні вранці, щоб особисто побачити звірства, здійснені Росією, і якої підтримки потребує Україна”, – написав Скотт Келлі у Twitter.

Перед візитом до України Скотта Келлі попередили, що в Києві може не бути світла і води, коли він приїде. Але він відповів:

“Дівчата, я якось рік провів на космічній станції, де єдиний спосіб прийняти душ, це протерти себе рушником. Купую квиток на літак, зустрінете? Бо як інакше я буду розповідати про Україну і підтримувати Україну, якщо не переживу це все з вами”.

Він на власні очі побачив наслідки російської агресії в містах-героях Буча та Ірпінь. А також зустрівся з пораненими українськими дітьми у київському “Охматдиті”, де реабілітацію проходять діти, які постраждали від обстрілів. Зокрема, з Херсона.

Діти мали змогу поспілкуватися з космонавтом, обмінятися подарунками та зробити фото.

Також астронавт зустрівся з дівчинкою Катею, яка постраждала у Краматорську від ракетного обстрілу. Там загинула її мама, а днями Каті зробили ще одну операцію, діставали осколки з ноги. Дівчинці Каті Скотт подарував значок “NASA”, який пробув із ним у космосі цілий рік. Відбулася зустріч і з іншими дітьми, які мріють стати космонавтами.

Крім того, астронавт відвідав й місто Ірпінь. Про це повідомив міський голова Ірпеня Олександр Маркушин.

“Сьогодні приймали в гостях американського астронавта Скотта Келлі. Пан Келлі – амбасадор фандрейзингової платформи United24 і сам першим вніс 65 000 доларів на придбання автомобілів швидкої для ЗСУ”.

Схожі публікації

Залишити коментар