Всесвітня боксерська організація визнала Олександра Усика найкращим боксером 2022 року

від Комарі Альберт

Український чемпіон світу з професійного боксу Олександр Усик отримав заслужене визнання від Всесвітньої боксерської організації. Володар титулів WBA, WBO, IBO та IBF в надважкій вазі став найкращим боксером 2022 року за версією Всесвітньої боксерської організації (WBO).

Президент організації Франсіско Валькарсель оголосив українця переможцем у цій номінації під час щорічної конвенції WBO, яка триває в Пуерто-Рико.

“У тебе велике серце. Я знаю, що ти боровся за всіх своїх людей. Ти – боєць року. Коли ми зробили Усика обов’язковим претендентом на титул WBO у надважкій вазі, інші хлопці скаржилися. Були судові позови, але ми досягли позитивного результату. Ми пишаємось тим, що ти тут”, – сказав Валькарсель. 

Окрім того, Усику презентували його портрет з українським прапором та чемпіонським поясом, створений британським художником Патріком Дж. Кілліаном, який спеціалізується на роботах, присвячених силовим єдиноборствам.

Нагадаємо, що цього року Усик провів лише один бій. У ніч на 21 серпня Олександр переміг британця Ентоні Джошуа в реванші, який відбувся в місті Джидда (Саудівська Аравія). Таким чином, українець захистив всі титули, які відібрав у суперника восени минулого року, а також завоював вакантний пояс журналу “The Ring”.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що український профі-боксер у надважкій ваговій категорії, чемпіон світу за версіями WBA, IBF, WBO та IBO Олександр Усик вдруге переміг англійського опонента Ентоні Джошуа і захистив свої чемпіонські пояси за всіма версіями!

Схожі публікації

Залишити коментар