Олександр Усик захистив звання чемпіона світу з боксу. І – так: “Сімферополь – це Україна!”

від Комарі Альберт

Український профі-боксер у надважкій ваговій категорії, чемпіон світу за версіями WBA, IBF, WBO та IBO Олександр Усик вночі з суботи на неділю символічно для всієї України вдруге переміг англійського опонента Ентоні Джошуа і захистив свої чемпіонські пояси за всіма версіями!

Ця перемога була вкрай необхідною і надважливою для всіх українців світу в умовах повномасштабної війни з клятими російськими окупантами і вже вкотре русня може тільки ковтати шмарклі від свого безсилля перед талановитими в усіх галузях спорту українцями!

Олександр Усик захистив звання чемпіона світу з боксу. І – так: “Сімферополь – це Україна!”

Бій між Усиком і Джошуа тривав усі 12 рандів, як і перший двобій між цими боксерами. Цього разу теж обійшлося без нокаутів та нокдаунів, тож переможця визначали судді.

Загалом перша половина зустрічі минула за доволі рівного бою. Боксери активно проводили комбінації, і в обох проходили чіткі удари. Усику не раз діставалося, але він зумів “переграти” грізного опонента і зберегти чемпіонське звання.

Олександр Усик захистив звання чемпіона світу з боксу. І – так: “Сімферополь – це Україна!” - фото 2

Усик активніше провів кінцівку поєдинку, забравши до свого активу так звані “чемпіонські раунди” – від 10-го по 12-ий. Джошуа наприкінці бою вже не мав сили на рівних протистояти українцю, Сил завдати прицільного потужного удару, який міг би вирішити долю поєдинку, в нього вже не було.

Олександр Усик переміг роздільним рішенням суддів. Перший суддя віддав перемогу Джошуа 115:113. Другий суддя віддав перемогу Усику 115:113. Тож усе залежало від третього судді. 116:112 – перемога Усика!

Олександр Усик захистив звання чемпіона світу з боксу. І – так: “Сімферополь – це Україна!” - фото 3

Український боксер захистив чемпіонські титули за версіями WBA, IBF, WBO та IBO у важкій вазі, а також виграв вакантний пояс чемпіона за версією журналу The Ring.

Після бою Джошуа підтримав Усика і весь український народ у протистоянні окупантам, тримаючи український прапор, чим знову доказав усім, що направду БОКС – вид спорту справжніх воїнів і джентльменів.

Усик після бою подякував усім, хто його підтримував, подякував Збройним Силам України та мужність, стійкість і самовіддачу, і заявив, що цей бій він присвячує саме ЗСУ!

Олександр Усик захистив звання чемпіона світу з боксу. І – так: “Сімферополь – це Україна!” - фото 4

Тепер на черзі – бій проти Тайсона Ф’юрі заради того, щоби стати абсолютним чемпіоном світу у надважкій вазі.

На прес-конференції Усик виділив 8-й та 9-й раунди, які він відверто “віддав” супернику з Великої Британії. На мить навіть здалося, що Ентоні зможе взяти реванш в українця, але наш козак не опустив руки та видав розкішну 3-хвилинку у 10-му раунді.

“Так, я можу контролювати свої емоції, проте я хоч і трішки, але переживав. Особисто у дев’ятому раунді. Це стало сюрпризом для мене. Ентоні у той час, коли був восьмий раунд, вважав, що переміг, я побачив це в його очах. Можливо, цього і не було, не знаю. Але я повторював собі: “Ти не можеш зупинитися!”. Доволі багато стояло на кону. І слава Богу, що перемога є, пояси їдуть до України. Україна переможе!”, – сказав Олександр Усик.

Олександр Усик захистив звання чемпіона світу з боксу. І – так: “Сімферополь – це Україна!” - фото 5

Відреагував Усик і на виклики “Сімферополь” із залу. Спочатку боксер просто привітав фаната, а потім Олександр попросив його повторити назву міста, після чого додав: “Україна!”.

Нагадаємо, що Усик є уродженцем Сімферополя, однак після початку війни у 2014 році він неодноразово уникав питання про територіальну приналежність півострова, наче боючись назвати Крим частиною України.

Схожі публікації

Залишити коментар