Українців Іспанії запрошують на VIII Міжнародний фестиваль української культури Ucrania Fest 2022

від Стожари

VIII Міжнародний фестиваль «Ucrania Fest» присвячується мужнім і нескореним захисникам України, які виборюють Перемогу на передовій, всім українцям, які в Україні і за її межами роблять все, щоб прискорити Перемогу і відбудувати нову європейську країну.

Про це Порталу української діаспори “Стожари” повідомила президентка Української асоціації «Джерело», Барселона, Ольга Дзюбан.

Цього року фестиваль має особливу мету, бо проходитиме в умовах повномасштабної війни, розв”язаної проти незалежної України рашиськими загарбниками. Українська асоціація “Джерело”, будучи активним членом багатомільйонної української спільноти в усьому світі, прикладає багато зусиль на шляху до нашої спільної Перемоги. Просування в цей складний час позитивного іміджу України в Іспанії має особливе значення для нашої держави і вкрай відповідально для асоціації. Саме тому, фестиваль відкриватиме Іспанїї Україну як країну сміливих, позитивних, талановитих людей, які прагнуть миру, які несуть добро у цей світ через духовність, культуру, мистецство. Ми традиційно продовжим знайомити іспанців з творчими колективами, українськими виробниками, будемо презентувати креативну індустрію і український борщ, який від тепер і назавжди у списку культурної спадщини ЮНЕСКО“, – розповідає пані Ольга.

Цьогоріч Фестиваль Ucrania Fest-2022 буде багатоформатний і мультижанровий, а фестивальні заходи відбудуться в Барселоні та Мальграт де Мар (туристичному містечку Каталонії), за підтримки Генерального консульства України в Барселоні та органів місцевої влади міст.

В рамках Фестивалю відбудеться показ українського фільму «Мати Апостолів». Глядачам буде представлена стрічка українською мовою з іспанськими субтитрами.

“А ще у цьогорічному Фестивалі буде проведено аукціон автентичних робіт українських митців, виручені кошти з якого підуть на підтримку України!”, – додає пані Ольга.

Під час на Гала–події Фестивалю в Барселоні відбудеться фінальні торги БЛАГОДІЙНОГО АУКЦІОНУ НА ПІДТРИМКУ України, її захисників, постраждалих громад, дітей, які через війну залишилися без батьків.

Фестиваль «Ucrania Fest» відбудеться: 17 вересня 2022 р. з 18.00 до 22.00 – місто Мальграт де Мар, Площа Iglesia;18 вересня 2022 р. з 13.00 до 20.00 – місто Барселона, площа Virrey Amat.

Контакти організаторів:

В Барселоні, Іспанія: Ольга Дзюбан, Директор Фестивалю: e-mail: [email protected]; тел: +34 653 347 656 (Viber, WhatsApp) Ігор Фролов, технічний директор фестивалюe-mail: [email protected]; тел: +34 633 46 14 86 (Viber, WhatsApp)

Контакти в Україні: Людмила Скитенко, представник оргкомітету Фестивалю в Українітел: +38 050 575 19 15 (Viber, WhatsApp, Телеграм) email: [email protected]

Схожі публікації

Залишити коментар