Підсумки візиту президента СКУ до Лондона

Президент Світового конгресу українців (СКУ) Павло Ґрод під час свого візиту до столиці Великої Британії 21-23 червня виступив учасником Конференції з питань відновлення України (URC23), заручився підтримкою міжнародних партнерів і, традиційно, зустрівся з українською громадою. 

Про це йдеться на сайті СКУ

У Конгресі нагадали, що Конференція з питань відновлення України (URC23), що зібрала тисячу делегатів з понад 60 країн світу, стала потужною платформою для обговорення не лише нагальних питань з відбудови, але й прагнень України щодо членства в НАТО. 

На підтримку світової адвокаційної кампанії СКУ #UkraineInNato Павло Ґрод провів ряд зустрічей із міжнародними партнерами, політиками та дипломатами. 

«Висловлюю щиру подяку високоповажному міністру Джеймсу Клеверлі, з яким мав нагоду обговорити членство України в НАТО. Його непохитна підтримка та дружба щодо України надзвичайно цінна», – сказав президент СКУ Павло Ґрод після зустрічі з міністром закордонних справ Сполученого Королівства Джеймсом Клеверлі.

Про шлях України до членства в НАТО, враховуючи її значення для регіональної безпеки та стабільності, Президент СКУ мав змістовну дискусію з  Віолою фон Крамон-Таубадель, німецькою політикинею, депутаткою Європейського Парламенту.  

«Я хотів би висловити щиру подяку Віолі фон Крамон-Таубадель за її значну роль у прийнятті Європейським парламентом резолюції щодо НАТО. Її цілеспрямовані зусилля справили відчутний вплив для отримання сильної підтримки України серед переважної більшості євродепутатів», – наголосив пан Ґрод. 

Підтримку економічного розвитку України та роль української діаспори у цьому процесі лідер СКУ обговорив під час продуктивної зустрічі зі Свеньєю Шульце, Федеральною міністеркою економічного співробітництва та розвитку Німеччини.

Важливою темою обговорень під час Конференції, став проєкт СКУ Energize Ukraine, спрямований на відновлення українського енергетичного сектору та відбудову зруйнованої російськими атаками енергетичної інфраструктури. Про це, зокрема йшлося на зустрічі Павла Ґрода з міністром енергетики України Германом Галущенком. 

Сторони обговорили нагальні виклики та проблеми, з якими щодня стикається українська енергетика. Також був накреслений вектор подальшої співпраці, зокрема підписання Меморандуму про співпрацю між СКУ та МінЕнерго.

«Маємо готуватися до цієї зими, бо не знаємо, як вона буде виглядати. Тому Energize Ukraine СКУ вже зараз збирає обладнання, щоб відновити енергетичний сектор в Україні», – прокоментував Павло Ґрод в інтерв’ю українському телеканалу «Суспільне». 

На завершення короткого, але надзвичайно змістовного візиту Президент СКУ зустрівся з українською громадою Сполученого Королівства, українцями та друзями України в Лондоні. 

Павло Ґрод щиро подякував від усього світового українства за ту потужну адвокаційну, медійну та громадську працю, яку провадить Союз українців у Великій Британії задля підтримки України та її народу та нагородив Анну-Марту Дезик, заступницю керівника Спілки українців Британії почесною нагородою – символічним свічником. 

Схожі публікації

Залишити коментар