В Одесі демонтували пам’ятник Катерині ІІ

Демонтаж пам’ятника Катерині ІІ розпочали проводити зранку 28 грудня в Одесі.

Про це 28 грудня повідомило місцеве видання “Думська”

Рух транспорту на площі було перекрито. Комунальники провели підготовку до демонтажу, вони розібрали нещодавно зведений навколо пам’ятника “саркофаг”. На місці перебувала велика кількість охорони.

Нагадаємо, рішення про демонтаж пам’ятника Одеська міськрада ухвалила 30 листопада. Раніше керівництво мерії організувало електронне опитування для одеситів. Більшість учасників опитування висловились за демонтаж пам’ятника Катерині II.

Скульптурну композицію вирішили передати на зберігання до Одеського художнього музею.

Фігура імператриці не має історичної цінності, її було відлито 2007 року, а фігури фаворитів – експонати, що перебувають на балансі Музею Блещунова.

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко прокоментував демонтаж пам’ятника Катерині ІІ в Одесі та встановлення намість нього державного прапора.

Про це він повідомив у Телеграмі.

«Нарешті в Одесі на постаменті в центрі міста замість Катерини II дійсно гідний український символ», – написав міністр.

Стало відомо, що на місці монумента «засновникам Одеси», також відомого як пам’ятник російській імператриці Катерині II, наразі височіє український прапор.

Нагадаємо,  26 жовтня, у польському Гданську відбулась IV міжнародна конференція «Освітня співпраця Гданськ – Львів – Одеса – Кутаїсі», яка цьогоріч проходила під гаслом «Міграція – виклики та потреби».

Схожі публікації

Залишити коментар