Чемпіонат світу-2022 з веслування: Україна здобула 5 нагород, а “золотий дубль” – у Людмили Лузан!

від Комарі Альберт

У канадському місті Галіфакс закінчився Чемпіонат світу-2022 з веслування. Україна здобула на ньому 5 нагород, а дві золоті медалі з них здобула олімпійська призерка в Токіо-2020 Людмила Лузан. Цікаво, що українцями у Галіфаксі здобуто повний комплект медалей – маємо як “бронзу” і “срібло”, так і “золото”.

Титулована веслувальниця перемогла у запливі у каное-одиночці на дистанції 1000 метрів, яка вперше була включена до програми Чемпіонату світу. Після цієї звитяги у скарбничці Людмили Лузан зібралося вже п’ять нагород зі змагань такого рівня.

Лузан випередила найближчу суперницю, якою стала чилійка Марія Майярд, на понад 2 секунди. Людмила фінішувала з результатом 4.47,90, а її опонентка – 4:50,02.

Бронзову медаль у цьому запливі здобула Анніка Лоске з Німеччини.

В останній день змагань Людмила Лузан принесла Україні ще одне “золото” у запливі на 500 метрів у каное-одиночці. Українка подолала цю дистанцію за 2.22,34. Наша титулована веслувальниця у драматичному стилі випередила суперницю. Відрив від найближчої конкурентки з Канади Софїї Дженсен склав лише 0,87 секунди.

Втім, Людмила у парі з Анастасією Четверіковою також стали срібними призерками на дистанції 500 метрів. Дівчата поступились лише китаянкам та випередили на секунду угорок.

Цього ж дня українці здобули ще одну медаль Чемпіонату світу. Її було здобуто у байдарці-четвірці на 500 метрах. Наша бронзова команда була представлена у наступному складі – Олег Кухарик, Дмитро Даниленко, Ігор Трунов та Іван Семикін. Вище – лише Іспанія та Німеччина.

Протягом заключного дня на Чемпіонаті світу Україна  завоювала ще одну нагороду. “Бронзу” у каное-четвірці здобула чоловіча четвірка на дистанції 500 метрів. Наша команда виступала у наступному складі: Віталій Вергелєс, Андрій Рибачок, Юрій Вандюк, Тарас Міщук.

Час нашої команди на фініші склав 1:40.52.

Україна закінчила чемпіонат світу-2022 із 5 нагородами – 2 “золота”, 1 “срібло” та 2 “бронзи”. Наша збірна стала 7-ю у загальному медальному заліку.

Схожі публікації

Залишити коментар