Онлайн-подія «Олена Пономарева. У пошуках спільної мови: Україна-Італія»

від Стожари

Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» запрошує взяти участь у новій події на платформі Zoom – «Олена Пономарева. У пошуках спільної мови: Україна-Італія». Присвячено її презентації нового доробку Олени Пономаревої, кандидатки філологічних наук, викладачки україністики та міжкультурної медіації в Римському університеті Ла Сап’єнца (la Sapienza), фахівчині з лексикографії, дослідниці, публіцистки.

У МІОК зазначають, що цей захід дасть змогу ближче познайомитися з особистістю, яка репрезентує українську науку та культуру, поширює правдиві знання про Україну в Італії. Авторка, поза сумнівом, непересічна постать, чия діяльність є вагомою, а особливо в час війни, коли зусилля кожного з нас мають бути скеровані на протидію російській агресії. На зустрічі буде, зокрема, представлено книжки:

  • Dizionario Ucraino-Italiano Hoepli (Українсько-італійський словник) – першу працю подібного обсягу з української мови в західній лексикографії;
  • «Живі смолоскипи» – книгу, створену спільно з відомим італійським журналістом і письменником Даріо Фертіліо. Це видання про ті сторінки історії минулого століття, які довгий час замовчувались і були невідомими для широкого загалу;
  • «Люди й Кіборги» – театралізовану оповідь, за матеріалами якої було створено радіоп’єсу на українському радіо за участю Наталі Сумської та Олексія Богдановича.

У події візьмуть участь:

  • Павло Гриценко, український мовознавець, доктор філологічних наук, професор, директор Інституту української мови НАН України, дійсний член НТШ,
  • Віктор Набруско, президент Національної радіокомпанії України (1999–2010), заслужений журналіст України, доцент, кандидат наук, викладач у КНУ імені Тараса Шевченка.

Для участі потрібно заповнити реєстраційну форму. Після реєстрації ви отримаєте на зазначену електронну адресу покликання на подію. Представників ЗМІ просять звертатися на електронну скриньку [email protected] або телефонувати за номером 096 540 56 33.

Подія відбудеться 3 червня 2022 року. Початок о 16:00.

Схожі публікації

Залишити коментар