“Ми повинні розкрити зимову захисну парасольку ППО над критичною інфраструктурою України”, – А. Бербок, керівник МЗС Німеччини

від Стожари

Санкції щодо Росії, зброя для України – Німеччина підтримує Київ у цій геноцидній війні терористичного режиму Кремля проти України.

Після візиту у вересні 2023 в Україну міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок закликала розмістити над критичною інфраструктурою України “зимову захисну парасольку” протиповітряної оборони. Про це вона заявила у інтерв’ю Frankfurter Allgemeine Zeitung.

«Україна захищає свою територію. Для цього, крім крилатих ракет, вона потребує потужної протиповітряної оборони», — сказала Анналена Бербок. Бербок додала, що Німеччина планує заохочувати партнерів до посилення українських систем ППО до настання зими: шляхом їх передачі, продажу, або тимчасового розміщення.

Я звертаюся і до Німецьких урядовців, і до наших партнерів: ми повинні розкрити зимову захисну парасольку ППО над критичною інфраструктурою України”, – наголосила Бербок.

У понеділок, 11.09.2023, після зустрічі із німецькою міністеркою, про посилення української ППО у вечірньому зверненні говорив і президент Зеленський. У жовтні минулого року Україна отримала від Німеччини першу систему протиповітряної оборони IRIS-T.

За словами командувача Повітряних сил ЗСУ, генерал-лейтенанта Миколиа Олещука, один дивізіон зенітно-ракетного комплексу IRIS-T знищив понад 60 повітряних цілей в Україні.

Варто також додати, що 13 вересняна сайті німецького уряду розміщено інформацію про новий пакеті військової допомоги для України. Так, станом на 13 вересня до нього увішли:

→ 20 Marder 1A3 з боєприпасами (раніше 40);
→ дві броньовані інженерні машини для розмінування Wisent 1 (раніше поставлено шість);

ДОВІДКА. Wisent 1 (у перекладі “зубр”) – броньована інженерна машина для розмінування, яка базується на модифікованому корпусі основного бойового танка Leopard 1 зі знятою баштою. Головне завдання БРЕМ – робити проходи у мінному полі. Вона здійснює автоматичну розмітку розмінованої ділянки, щоб по ній змогли пройти піхотинці. Зазвичай, у таких машин ширина розмінування становить від 2,5 до 2,6 м.

→ сідельний тягач 8×8 HX81 (раніше 50) та 4 напівпричепи (раніше 41);
→ 5 вантажопідіймальних машин 8×8 (раніше 35);
→ 9 автомобілів (вантажні/мікроавтобуси/всюдиходи) (раніше 288);
→ 3 карети швидкої допомоги Mercedes-Benz Unimog (раніше 44);
→ ще 3000 снарядів калібру 155 мм (раніше 15 510)
→ матеріал для знешкодження боєприпасів;
→ 1 система спостереження супутникового зв’язку;
→ 20 розвідувальних дронів RQ-35 Heidrun (раніше 60);
→ 2 мобільні антенно-щоглові системи (раніше 47);
→ 10 систем виявлення дронів (раніше 103);
→ 1,5 млн набоїв до вогнепальної зброї (раніше 44,2 млн).

Схожі публікації