80% проєктів відновлення здійснюються через механізми і за кошти міжнародних партнерів, – віцепрем’єр-міністр О. Кубраков

від Стожари

Терористична росія та її війна поки ще мають спроможність руйнувати українську інфраструктуру, економіку і довкілля. Понад те, українське суспільство попереду чекає не лише важка боротьба за перемогу, а й тернистий шлях відбудови.

Віцепрем’єр-міністр – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков 04.08.2023 на конференції «Перемога заради майбутнього України: прозорість та ефективність» заявив, що значну частину коштів на відновлення, наша держава отримує від міжнародних партнерів. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Зараз 80% проєктів відновлення здійснюються через механізми міжнародних фінансових інституцій, у багатьох випадках – за кошти партнерів», – зазначив Кубраков.

Напередодні посли країн «Великої сімки» зустрілися з українським прем’єр-міністром Денисом Шмигалем, аби обговорити результати Конференції з відновлення України. Посли наголосили, що прозорість та підзвітність є вирішальними залучення приватного сектору до відновлення та реконструкції Української держави. «Ми наголосили на важливості своєчасного обрання нового голови НАЗК, відновлення системи декларування майна та звітності фінансування політичних партій, а також посилення антикорупційних інституцій, таких як САП та АРМА», – додали посли країн G7.

Примітно, що раніше Посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен заявляла, що спираючись на спільні підрахунки Євросоюзу та Світового банку, відновлення України коштуватиме 400 мільярдів доларів. Водночас за прогнозами ООН, економіка України найближчі роки перебуватиме у стагнації. Для стимулювання економіки необхідно буде близько 411 млрд доларів.

Схожі публікації

Залишити коментар