Міністр спорту Литви Ю. Шюгждінене: “…Як ми житимемо, знаючи, що майже 300 українських спортсменів ніколи не візьмуть участь у жодних змаганнях?”

від Стожари

Український соціум, міжнародне співтовариство закликають спортивну спільноту всього світу не допустити російських та білоруських спортсменів на Олімпійські ігри-2024 у Парижі через агресію й терористичні дії щодо України.

Зокрема, Міністерка освіти, науки та спорту Литви Юргіта Шюгждінене відреагувала на рекомендацію Міжнародного олімпійського комітету (МОК) допустити росіян і білорусів до міжнародних змагань.

Його (Томаса Баха – прим.) виконавчий комітет дає рекомендації міжнародним спортивним федераціям, які відкривають двері спортсменам із країн-агресорів – Росії та Білорусі – для участі у змаганнях під нейтральним прапором. Він стверджує, що у змаганнях не зможуть брати участь лише спортсмени, які активно підтримують війну. Дуже цікаво, що в даному контексті означає активно? Чи виникає у Томаса Баха питання, як ми житимемо, знаючи, що майже триста українських спортсменів ніколи не візьмуть участь у жодних змаганнях, у тому числі й загиблий кілька днів тому чемпіон Європи з боксу серед молоді?” – сказала Шюгждінене.

Юргіта Шюгждінене також додала, що Литва має продовжувати роботу, щоб міжнародні федерації “не втратили голову” і не змінили вже прийнятих рішень, не допустили російських та білоруських спортсменів до участі у міжнародних змаганнях.

Схожі публікації

Залишити коментар