У Брюсселі цього тижня має відбутися засідання комісії Україна-НАТО

від Комарі Альберт

У Брюсселі цього тижня планується засідання комісії Україна-НАТО.

Про це повідомив в.о. голови місії України при НАТО Георгій Толкачов у рамках форуму “Україна 30. Міжнародна політика”.

“Має відбутися засідання комісії Україна-НАТО за участі віце-прем’єр-міністра Олексія Резнікова, який як член Тристоронньої контактної групи й член РНБО буде докладно доносити правдиву інформацію до держав-членів з приводу того, що відбувається в окремих регіонах тимчасово окупованих територій”, – розповів він.

Інших деталей щодо зустрічі він не навів.

Читайте також: Президент України Володимир Зеленський заявив, що НАТО – це єдиний шлях до закінчення війни на Донбасі

Разом з тим, дипломат спростував твердження, що Україна не використовує всі можливості для реалізації статусу партнера НАТО з розширеними можливостями.

“Цей статус передбачає взаємодію в досить чутливих сферах, і вона не завжди публічна, але як людина, яка бачить це зсередини, можу вас запевнити, реалізується”, – сказав він.

Нагадаємо, в Україні пройдуть Багатонаціональні військові навчання Три мечі-2021 за участю військовослужбовців України, а також Литви, Польщі та США. Навчання відбудуться з 17 по 30 липня.

А в українсько-американських навчаннях у чорноморському регіоні Sea Breeze-2021 візьме участь рекордна кількість країн: 32 країни з 6 континентів, у них беруть участь 5000 військових, 32 кораблі, 40 літаків та 18 команд спеціальних операцій та дайвінгу.

Як ми повідомляли, раніше Європейський конгрес українців оприлюднив звернення до генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберґа, у якому закликав розглянути питання надання Україні Плану дій щодо членства в Північноатлантичному альянсі на саміті в грудні 2021 року.

Схожі публікації

Залишити коментар