ЄС і Україна повинні боротися з дезінформацією РФ, – Ж. Боррель

від Стожари

Верховний представник Європейського Союзу із зовнішньої політики і політики безпеки Жозеп Боррель у неділю, 01.10.2023, відвідав у Києві Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при уряді України. Під час візиту він наголосив на важливості боротьби з російською дезінформацією, яку ця організація веде.

Про це повідомляє DW.

Агресія Росії проти України супроводжується масованими гібридними атаками, що означає пропаганду, маніпулювання інформацією, кампанії з дезінформації та кібератаки”, – заявив Ж. Боррель. За його словами, у такий спосіб РФ “намагається зняти з себе відповідальність за війну, заперечуючи окупацію, анексії, звірства, звинувачуючи інших у наслідках продовольчої й енергетичної криз і намагаючись примусити світ повірити, що та ж сама сила, яка блокує експорт зерна з українських портів, невинувата в голоді”.

Використовуючи ті самі прийоми, Росія, на думку глави дипломатії ЄС, також намагається підірвати міжнародну підтримку України. У РФ прагнуть зробити так, щоб європейці вважали, що ця війна не має до них жодного стосунку, переконаний Боррель.

Боротьба з дезінформацією – пріоритет для ЄС. Боротьба проти перекручених наративів, на думку Борреля, не є чимось новим. Таке уже траплялось під час “холодної війни”, а останнім часом – після анексії Криму. “Ми повинні протистояти цій гібридній війні і, зокрема, боротися з дезінформацією. Це має високий пріоритет для Євросоюзу та України. Ми маємо виграти цю битву, бо йдеться не тільки про територію, а й про свідомість людей”, – підсумував Боррель.

Схожі публікації

Залишити коментар