Терористична Росія втратила вплив в Організації з заборони хімічної зброї та Міжнародній морській організації

від Стожари

Протягом кількох останніх днів варварська росія втратила свій вплив в Організації з заборони хімічної зброї та Міжнародній морській організації. Прогресивна світова спільнота відзначає вагомість того, бо зазначені організації опікуються безпекою.

Зокрема, Міжнародна морська організація (ММО) під час голосування обрала новий склад Ради ММО на 2024-2025 роки. Росія до нього не увійшла. Про це повідомив віцепрем’єр-міністр із відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков у Telegram.

«Дуже важливо, що міжнародна спільнота підтримала заклик України – росії не місце у керівних органах міжнародних організацій. Тож Рада ММО працюватиме без держави-агресора, а її вплив на формування міжнародної морської політики мінімізовано», – зазначив він. За словами Кубракова, рішення ММО підкреслює визнання згубних наслідків російської агресії для глобального судноплавства та ланцюгів постачання продовольства.

Довідково. Міжнародна морська організація (англ. International Maritime Organization, IMO) — міжнародна міжурядова організація, є спеціалізованою установою ООН. Діяльність ІМО спрямована на скасування дискримінаційних дій, що зачіпають міжнародне торговельне судноплавство, а також прийняття норм (стандартів) по забезпеченню безпеки на морі і запобіганню забруднення з суден довкілля, в першу чергу, морського.

Також терористичну росію не переобрали до складу Виконавчої ради Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) на наступний рік. Про це йдеться в акаунті організації у соцмережі Х. А саме, росія вперше втратила своє місце у виконавчій раді ОЗХЗ, не отримавши необхідну кількість голосів. москва отримала 65 голосів за необхідного мінімуму в 66 голосів. У заяві організації зазначається, що за підсумками виборів країн-членів до Виконавчої ради для представництва у 2024 році увійшли такі держави Україна, Польща, Литва, Бельгія, Данія, Греція, Нова Зеландія, Іспанія, Алжир, Гана, Нігерія, Південна Африка, Бангладеш, Іран, Малайзія, Пакистан, Чилі, Еквадор, Сальвадор, Гватемала.

Довідково. ОЗХЗ (англ. OPCW) є незалежною міжнародною організацією, створеною за підтримки ООН у 1997 році після набрання чинності Конвенцією про заборону хімічної зброї, відкритою для підписання у січні 1993 року. ОЗХЗ має три основні органи: Конференція держав-учасниць, Виконавча рада та Технічний секретаріат. Серед основних завдань організації є забезпечення контролю за дотриманням заборони на використання хімзброї, ліквідації її запасів, надання допомоги державам у забезпеченні захисту від хімзброї, стеження за дотриманням та виконанням Конвенції.

Схожі публікації

Залишити коментар