НАТО – це єдиний шлях до закінчення війни на Донбасі, – Зеленський

від Стожари

Президент України Володимир Зеленський заявив, що вступ України до НАТО є “єдиним шляхом” закінчення війни на Донбасі.

«Пане Столтенберґ, ми віддані реформуванню нашої армії та оборонного сектору, але одними реформами Росію не зупинити. НАТО – це єдиний шлях до закінчення війни на Донбасі. ПДЧ (план дій щодо членства в альянсі – ред.) для України стане справжнім сигналом для Росії», – написав Зеленський у твітері.

Зеленський також закликав країни – члени НАТО приділяти більше уваги питанням безпеки в Чорному морі та посилювати свою військову присутність у Чорноморському регіоні.

«Така постійна присутність має стати потужним чинником для стримування Росії, яка продовжує масштабну мілітаризацію регіону та перешкоджає торговельному судноплавству», – заявив Зеленський.

Єнс Столтенберг також опублікував твіт, в якому зазначив, що зателефонував Зеленському, аби висловити серйозне занепокоєння діями РФ. “НАТО твердо підтримує суверенітет та територіальну цілісність України. Ми продовжуємо підтримувати наше тісне партнерство”, – додав він.

Разом з тим, українська делегація ініціювала екстрене позачергове засідання Тристоронньої контактної групи через порушення російськими окупаційними військами режиму припинення вогню на сході.

«Українська сторона ініціює екстрене позачергове засідання ТКГ».З моменту минулого засідання 30 березня внаслідок…

Опубліковано Українська делегація для участі у Тристоронній контактній групі. Вівторок, 6 квітня 2021 р.

Як ми повідомляли, українська діаспора закликає міжнародну спільноту підтримати Україну в протистоянні російській військовій агресії

Схожі публікації

Залишити коментар