В українсько-американських навчаннях Sea Breeze-2021 візьме участь рекордна кількість країн

від Стожари

В українсько-американських навчаннях у чорноморському регіоні Sea Breeze-2021 візьме участь рекордна кількість країн: 32 країни з 6 континентів, у них беруть участь 5000 військових, 32 кораблі, 40 літаків та 18 команд спеціальних операцій та дайвінгу.

Про це повідомило посольство США в Україні у Твітері.

У посольстві США відзначили, що Sea Breeze-2021 мають найбільшу в історії навчань кількість країн-учасниць – 32 країни з 6 континентів, у них беруть участь 5000 військових, 32 кораблі, 40 літаків та 18 команд спеціальних операцій та дайвінгу.

Багатонаціональне навчання Sea Breeze-2021 відбудеться у північно-західній частині Чорного моря та в Миколаївській, Херсонській, Одеській областях.

Ці навчання проводяться на території України починаючи з 1997 року відповідно до Меморандуму про взаєморозуміння і співробітництво в галузі оборонних та військових відносин між Міноборони США і Міноборони України від 1993 року. Співорганізаторами навчань виступають Україна та США.

Нагадаємо, в Україні в 2021 році традиційно відбудуться кілька міжнародних військових навчань:

– Українсько-американські навчання Rapid Trident – мають відбутися у другій половині вересня на Яворівському полігоні. У них візьмуть участь близько 2,5 тисяч українських військових, близько тисячі військових зі США і до 2 тисяч учасників із країн-членів НАТО. Уперше в історії Rapid Trident в цьому році проведуть тактичні навчання багатонаціонального батальйону з бойовою стрільбою. Також планується провести спільні стрибки українських, американських і британських десантників з літака військово-транспортної авіації США.

– На Яворівському полігоні за участю 600 українських і 400 британських військових відбудуться двотижневі навчання з Великою Британією – Cossack Mace-2021.

– На полігонах та військових аеродромах у Миколаївській, Київській, Житомирській, Вінницькій та Хмельницькій областях проведуть українсько-британські навчання Warrior Watcher-2021. Їхня мета – ознайомитися з теоретичними основами планування та оцінити ризики захисту аеродромів та критичних об’єктів інфраструктури за стандартами НАТО.

– З Польщею Україна проведе навчання Silver Saber і «Три мечі». Silver Saber відбудуться в акваторії Чорного моря в три етапи загальною тривалістю 45 днів. У них візьмуть участь 200 українських та 100 польських військових, залучать також 6 літаків і вертольотів.

– Військові навчання «Три мечі» проведуть на Яворівському полігоні за участю 800 українських військових і 400 військових із Польщі. Також буде близько 40 представників із країн-членів НАТО.

Читайте також: Масштабні військові навчання 26 країн у Європі: Коментарії Пентагону.

Як раніше повідомлялося, Росія веде загарбницьку війну проти України, і називати “громадянської війною” ці події означає зумисно спотворювати реальність, про це заявив генеральний секретар “Пан’європейського руху Австрії” Райнгард Клучек.

Схожі публікації

Залишити коментар