Український фільм “Редакція” режисера Бондарчука отримав гроші від фонду при Раді Європи

від Комарі Альберт

Фільм “Редакція” українського режисера Романа Бондарчука, який знімають разом з німецькою компанією Elemag Pictures отримав 140 тис. євро від фонду Eurimages.

Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко у Telegram.

“Якісне та масштабне кіно потребує відповідних коштів. Тим більше, якщо є мета вийти на світовий ринок кінематографу. І от – хороша новина. Фільм “Редакція” режисера Романа Бондарчука в копродюсерстві з німецькою компанією Elemag Pictures отримав 140 тисяч євро від Eurimages”, – написав міністр.

Читайте також: На кінофестивалі у Парижі український фільм «ІНО» отримав почесний приз

За його словами, рішення про підтримку фільму ухвалили на засіданні Ради правління Європейського фонду підтримки виробництва і розповсюдження кінематографічних та аудіовізуальних творів Eurimages.

Читайте також: IX Трускавецький міжнародний кінофестиваль «Корона Карпат» відбувся 24 – 27 червня 2021 року. У 2020 році захід не був проведений через COVID-19.

“За спеціальною процедурою для України, на рахунки українського продюсера Дар’ї Бассель надійде понад 110 тисяч євро. Драма з елементами комедії “Редакція” стала одним із переможців 14-го конкурсного відбору Держкіно і отримала підтримку майже 20 млн грн”, – написав Ткаченко.

Нагадаємо, нещодавно стали відомі переможці 8-ого Чілдрен Кінофесту, що покликаний розвивати в Україні традицію спільних сімейних переглядів кіно та залучати дітей до створення кінофільмів.

Схожі публікації

Залишити коментар