У місті Бордо пройшов марш на підтримку України та на знак подяки Франції

У місті Бордо 26 серпня українська діаспора, біженці і солідарні з нами громадяни Франції провели марш на підтримку України та з метою висловлення подяки Франції.
Про це повідомляє журналіст “Стожарів”.
Захід був приурочений до Дня Незалежності України (у зв’язку з аномальною спекою 24-го серпня, його перенесли з четверга на суботу).
Мер Бордо П’єр Урми (Pierre Hurmic) виступив з промовою на підтримку Українського народу.
Маршрут ходи розпочався з Place de l’Ukraine (Parvis des Droits de l’Homme). Учасники скандували “Слава Україні! Героям слава!”, “Merci la France!”, “Україна перемагає!  L’Ukraine gagne!”, “Одна! Єдина! Соборна Україна! Unique! Uni! L’Ukraine se réunit!”. Під час демонастрації також виконували Гімн України і “Червону калину”.
Демонстранти зробили велике коло, пройшовши через Place de la Bourse, та завершивши ходу перед мерією міста та кафедральним собором Saint-André. Фінальним “акордом” заходу було виконання Молитви українського націоналіста (слова Осипа Мащака, скорочена версія).
Крім іншого, на підтримку України був влаштований розпродаж смаколиків та сувенірів, виготовлених нашими господинями та майстринями.
Велика подяка організаторам події La Maison Ukrainienne та Ukraine Amitié.

Схожі публікації

Залишити коментар