Запрошуємо на презентацію проєкту «Леся – Українка. І Ми – Українці» – відеоролика за участю діток-українців із 30 країн світу

від Стожари

Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою (МІОК) Національного університету «Львівська політехніка» запрошує 19 лютого на презентацію відеопроєкту до 150-річчя від дня народження Лесі Українки за участі юних українців з різних країн.

Відеоролик “Леся – Українка. І Ми – Українці” запрошує глядача здійснити віртуальну екскурсію українським всесвітом, провідною зіркою якого є Лесине слово. Його читає для дитини вся українська родина: мами й татусі, бабусі й дідусі. Ми запросили поетесу в кожну українську родину, де дитина, переймаючи з вуст найрідніших для себе людей її слово-науку, вслухається, вдумується, вивчає.

Учасниками проєкту стали хлопчики й дівчатка від 5 до 8 років із 30 країн: Австралії, Алжиру, Аргентини, Білорусі, Болгарії, Великої Британії, Греції, Єгипту, Іспанії, Італії, Казахстану, Канади, Люксембургу, Північної Македонії, Нідерландів, Німеччини, Нової Зеландії, Норвегії, ПАР, Польщі, Португалії, Румунії, США, Туреччини, Угорщини, України, Фінляндії, Франції, Японії тощо.

У презентації братимуть участь поважні гості – очільники найвпливовіших українських організацій за кордоном, представники посольств, численних українських громад та освітніх українознавчих осередків, учасники і партнери проєкту.

До проєкту долучилися Оксана Линів, Оксана Муха та Тарас Тополя.

Українські зірки разом із дітьми читають фрагменти поезії Лесі Українки.

Подія відбудеться 19 лютого онлайн на платформі Zoom за посиланням. Початок о 16:00.

За детальнішою інформацією можна звертатися на електронну пошту: [email protected].

Як ми повідомляли, у пам’ять про Анну Кісіль, Голову Світової Федерації Українських Жіночих Організацій (2018–2020), відому діячку української діаспори, Світова Федерація Українських Жіночих Організацій (СФУЖО) заснувала Стипендію імені Анни Кісіль для вивчення української мови.

Схожі публікації

Залишити коментар