Українська письменниця стала фіналісткою премії «Посол нової Європи»

Письменниця Наталка Сняданко стала фіналісткою премії «Посол нової Європи».

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook PEN Ukraine.

Роман Наталки Сняданко «Фрау Мюллер не налаштована платити більше» («Frau Müller nie zamierza płacić więcej», Warsztaty Kultury w Lublinie) у польському перекладі потрапив до фіналу премії Європейського Центру Солідарності.

В Україні роман «Фрау Мюллер не налаштована платити більше» вийшов друком у 2013 році у видавництві Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля». Також роман був перекладений німецькою мовою.

«Це книга про досвід, причому досвід неочевидний. Сюжетно вона про заробітчанок, але мені хотілося показати, що заробітчанство – це не завжди велика сентиментальна драма, не тільки трагедія загальнонаціонального масштабу. Це іще може бути приватний, суб’єктивний і досить цікавий, корисний досвід – суто людський, суто емоційний», – вважає Наталка Сняданко.

Варто зазначити, що ця нагорода присуджується щорічно за найкращу книгу, видану в польському видавництві, в якій новаторським способом представлено історичні процеси або сучасний досвід європейців. До фіналу потрапило п’ять книжок. А загалом на конкурс було подано 79 назв від 37-ми видавництв. Переможця оголосять у грудні 2020 року.

Як повідомлялося, українська письменниця і дипломатка розповіла про життя в ПАР, поезію та ностальгію.

Схожі публікації

Залишити коментар