В Україні створили інтерактивну мапу книгарень

від Стожари

Читання – це твій портал у світи, яких не знайти в інтернеті. Уяви, що читання – це як зарядка для твого смартфону. Тільки замість батареї, ти заряджаєш свою уяву, знання й кругозір. Чим більше читаєш, тим сильнішим стає твій розум, тим краще ти розумієш світ і тим більше можливостей відкривається перед тобою.

Книги дають тобі можливість прожити тисячу життів, дослідити неіснуючі планети, зануритися в глибини історії й побачити світ очима інших людей. Це те, що не може дати жодна соцмережа чи онлайн-гра.

В Україні створили мапу, на якій зібрані всі книжкові магазини країни. Станом на зараз їх вже майже півтисячі. Про це повідомляє ресурс «Український інститут книги».

«Підтримка і розвиток читання є неможливими без розвитку книжкової екосистеми України, її розбудова та підтримка є одним із пріоритетних завдань Стратегії розвитку читання, затвердженими Кабінетом Міністрів України 03.03.2023 року», повідомили в Інституті книги.

Відповідно до переконання ресурсу, сприяти популяризації читання, наблизити книжку до українського читача зможе інтерактивна мапа книжкової екосистеми України, яку цього тижня було презентовано Інститутом.

«Інтерактивна мапа книжкової екосистеми – це зручний і корисний інструмент, який містить багато інформації про місця і події, які потрібні читацькій аудиторії», – додає пресслужба Українського інституту книги. Водночас, українців запевнили, що періодично будуть оновлювати дані на мапі. Станом на зараз їх 455.

«Команда Українського інституту книги буде вдячна, якщо ви знайдете ще не позначені книгарні й надішлете нам цю інформацію», – йшлось в заяві. Знайти інтерактивну мапу можна за посиланням. Звернутись щодо нової чи не відміченої книгарні можна на електронну пошту: [email protected] .

Схожі публікації

Залишити коментар