Відомого українського художника Енді Воргола у фільмі зіграє Джаред Лето

від Комарі Альберт

Популярний американський музикант та актор Джаред Лето, який знімався у багатьох вдалих кінострічках, незабаром зіграє легендарного американського художника українського походження Енді Воргола.

Про це повідомляє Ukrainianpeople, а також дану інформацію підтвердив сам Лето на власній сторінці в Інстаграм.

«Так, це правда, я буду грати Енді Воргола в майбутньому фільмі. Я дуже вдячний та схвильований цією можливістю. З днем народження, Енді. Нам бракує тебе і твого генія», – написав Лето.

Як пише Vogue Ukraine, передбачається, що фільм буде засновано на книзі Віктора Бокріса 1989 року «Воргол: біографія», права на яку Лето придбав разом зі співпродюсером Майклом Де Лукою.

Сюжетну лінію й діалоги пропише Теренс Вінтер, номінований на «Оскар» за сценарій до фільму «Вовк з Волл-стріт».

У Лето вже є досвід перевтілення на незвичних персонажів. Так, у фантастичному бойовику «Загін самогубців» йому дісталася роль Джокера, а у фільмі «Далласький клуб покупців» Джаред зіграв трансгендерну жінку, за що здобув статуетку «Золотий Глобус».

Енді Воргол — легендарний персонаж 1960-х, що зробив величезний внесок у мистецтво й культуру тієї епохи. Він перетворив американський консьюмеризм на мистецтво, створивши яскраві роботи, серед яких банки із супом «Кемпбелл», пляшки кока-коли й попарт-портрет ікони 1940-х Мерілін Монро. Байопік з Лето стане першим художнім фільмом, повністю присвяченим життю художника. Дати виходу фільму в прокат поки не розголошують.

А Енді Воргол народився в сім’ї українських емігрантів у місті Піттсбург (Пенсильванія, США). Його ім’я при народженні – Андрій Воргола.

Як повідомлялося, 6 серпня народився всесвітньо відомий американський художник українського походження, засновник поп-арту Енді Воргол (1928-1987).

Схожі публікації

Залишити коментар