Київський музей проведе відеоекскурсію пам’яті «кіборгів»

Національний музей історії України у Другій світовій війні 18 січня проведе відеоекскурсію “Вони вистояли. Не витримав бетон” до 6-ї  річниці оборони Донецького аеропорту.

Про це повідомляється на сторінці заходу у Фейсбуці.  

“До 6-ї річниці героїчної оборони Донецького аеропорту поговоримо про українських воїнів, спецпризначенців, добровольців та волонтерів, які 242 дні (з 26 травня 2014 до 22 січня 2015) боронили старий та новий термінали Донецького аеропорту. За їхню мужність та відданість Батьківщині їх назвали “кіборгами”. Проте вони лишалися вразливими людьми: за час оборони ДАПу понад 100 українських військових загинули, близько 440 зазнали поранень”, – ідеться в повідомленні.

Як зазначається, відеоекскурсія відбудеться 18 січня о 14:00. Її проведе у просторі музейного виставкового проєкту “Український Схід” старший науковий співробітник Богдан Гальчинський.

Варто зазначити, 16 січня в Україні відзначається День пам’яті захисників Донецького аеропорту. Всеукраїнський день пам’яті було встановлено за ініціативою українських воїнів, які 242 дні боронили цей стратегічний об’єкт.

Оборона Донецького аеропорту тривала з 26 травня 2014 року до 22 січня 2015-го. Упродовж цього часу українські військові, добровольці, медики та волонтери протистояли навалі російсько-окупаційних військ та проросійських бойовиків.

Як повідомлялося, “Точка нуль” – перший український народний серіал про небачений бік війни.

Схожі публікації

Залишити коментар